AVAS a incetat monitorizarea postprivatizare la 14 societati

Luni, 26 Octombrie 2009, ora 10:46
1883 citiri
AVAS a incetat monitorizarea postprivatizare la 14 societati

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a decis incetarea monitorizarii postprivatizare la 14 societati, ca urmare a indeplinirii integrale a obligatiilor asumate prin contractele de vanzare-cumparare, a anuntat luni Autoritatea. 

Astfel, AVAS a incetat monitorizarea pentru Ambasador Bucuresti, privatizata in 1996, cand a fost vandut un pachet de actiuni reprezentand 41% din capitalul social al companiei, pentru 410.000 lei (4,1 miliarde lei vechi), relateza Mediafax.

O alta societate este Ultex Tandarei, pentru care contractul de privatizare a fost semnat in 1997.

Pachetul vandut reprezinta 50,97% din capitalul social, pentru care cumparatorul a platit 3,233 milioane lei (32,33 miliarde lei vechi).

Celelalte 12 companii sunt Magazin 68 Mercerie Aneta Iasi, MC 81 Mioara Iasi, privatizate in 1998, Cerepo Adamclisi din Constanta, Carvil Bujoreni din Valcea, Comet Ploiesti, privatizate in 2000, Eurotransport Bacau, Nova Horezu, Milcofil Focsani, privatizate in 1999, Carmenco Constanta, privatizata in 1996, Petroconstruct Stefanesti, Laboratorul Central Bucuresti, privatizate in 1997, si societatea Caracal-Draganesti Olt, privatzata in 2006.

Procedura de monitorizare postprivatizare a companiilor inceteaza atunci cand exista documente care confirma realizarea integrala a obligatiilor contractuale asumate de cumparator.

AVAS monitorizeaza, in prezent, peste 3.700 de contracte de vanzare-cumparare de actiuni, pentru aproximativ 3.300 firme privatizate. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#avas, #companii, #privatizare , #Capital social