Expert Petroleum SRL si-a majorat capitalul social cu 14,72 milioane lei

Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 18:01
3702 citiri
Expert Petroleum SRL si-a majorat capitalul social cu 14,72 milioane lei

Compania Expert Petroleum SRL, careia i-au fost concesionate trei perimetre pentru explorare petroliera in vestul Romaniei, impreuna cu Grupul MOL, si-a majorat capitalul social cu 14,72 milioane lei (3,51 mil. euro), pana la 59,73 milioane lei (14,17 mil. euro), prin aport in numerar, potrivit NewsIn.

"In urma majorarii, capitalul va fi de 59,73 milioane lei (reprezentand echivalentul a 14,17 milioane euro) si va fi impartit in 5,97 milioane parti sociale, fiecare cu o valoare nominala de 10 lei, subscrise integral si platite in numerar", potrivit unei decizii a asociatului unic publicata luni in Monitorul Oficial.

Cele trei perimetre ajung la 3.434 km patrati si sunt situate in vestul Romaniei.

Prima etapa a operatiunilor de explorare este planificata sa demareze in 2011.

Durata acordurilor petroliere este de 30 de ani, cu posibilitate de prelungire de 15 ani in situatia descoperirii si exploatarii unor zacaminte.

Acordurile inceteaza la sfarsitul fazei de explorare, dupa 3-10 ani daca rezultatele explorarii sunt negative.

Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) a anuntat in luna iulie castigatorii perimetrelor scoase la concesionare pentru explorare petroliera, iar in urma rezultatelor Rundei a X-a au fost atribuite 20 de perimetre (din 30 de perimetre scoase la licitatie), dintre care cinci se afla in platoul continental din Marea Neagra.

Perimetrele scoase la licitatie in cadrul celei de-a X-a runde au suprafete cuprinse intre 1.000 si 30.000 de km patrati.

12 dintre acestea sunt localizate in partea de vest a tarii, in Bazinul Panonic, 7 sunt in Dobrogea, in timp ce 11, cu o suprafata totala de 11.000 km patrati sunt in apele continentale ale Marii Negre.

(Totodata, cinci din cele 11 din Marea Neagra se afla in zona castigata de Romania in procesul de la Haga.)

Avand birouri regionale in Romania pentru zona Europei Centrale si de Sud Est si in Iordansia pentru Orientul Mijlociu si Africa de Nord, Expert Petroleum SRL este o companie independenta din domeniul oil&gas care se axeaza in principal pe operatiunile de crestere a productiei. 

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#expert, # petroleum, # capital, # social , #Capital social