General Motors isi reafirma interesul pentru uzina Daewoo Craiova

Vineri, 06 Aprilie 2007, ora 01:47
2201 citiri
General Motors isi reafirma interesul pentru uzina Daewoo Craiova

GM Daewoo Auto & Technology Co din Coreea, filiala a General Motors, este in continuare interesata sa devina proprietar al uzinei Daewoo Craiova, a spus, pentru Reuters, la salonul auto de la Seul, presedintele executiv al companiei coreene.

"Ne asteptam ca, la jumatatea anului, lucrurile sa se mai clarifice", a spus pentru Reuters, Michael A. Grimaldi, CEO al GM Daewoo Auto & Technology, al treilea mare producator coreean de automobile. El a adaugat ca "sunt si alte companii interesate", dar decizia va depinde in totalitate de guvernul roman.

Recent, un alt mare producator de automobile - Ford - a declarat prin vocea presedintelui pentru Europa, ca este in continuare interesat sa devina proprietarul uzinei Daewoo Craiova, iar daca va reusi acest lucru va directiona o parte din productie spre piata rusa.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a publicat pe 9 martie anuntul de vanzare prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile a unui pachet de actiuni reprezentand 72,4% din capitalul social al societatii comerciale Automobile Craiova SA.

Investitorii interesati pot depune, pana pe 25 aprilie 2007, scrisori de intentie neangajante care sa contina o scurta prezentare a activitatii, o scurta descriere a motivatiei de a investi la Automobile Craiova si datele de contact.

Automobile Craiova SA are un capital social de 39.783.166 lei si are ca obiect de activitate fabricarea si comercializarea de subansamble pentru autovehicule. AVAS detine 72,4% din actiunile societatii, SIF Oltenia 22% si alti actionari 5,5%.

Automobile Craiova este unicul actionar cu drept de vot la SC Daewoo Automobile Romania SA, producator si distribuitor de autoturisme si subansamble pentru autoturisme sub licenta GM Daewoo Auto Technologies, detinand 49% din capitalul social al societatii.

Daewoo Automobile Romania a fost infiintata in 1994 ca societate mixta creata de Automobile Craiova si grupul sud-coreean Daewoo. Grupul Daewoo a intrat in 1999 in faliment, fiind cumparat partial de General Motors, care insa a refuzat sa preia si fabrica din Romania.

Automobile Craiova a cumparat pachetul de actiuni de 51% detinut de compania coreeana Daewoo Motor, in august 2006.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...