White&Case a incheiat un contract sub 40.000 de euro cu EnergoNuclear

Luni, 23 Noiembrie 2009, ora 11:02
1804 citiri
White&Case a incheiat un contract sub 40.000 de euro cu EnergoNuclear

Firma de avocatura White&Case a semnat contractul cu EnergoNuclear, compania care realizeaza reactoarele 3 si 4 de la centrala nucleara de la Cernavoda, pentru sub 400.000 euro, contract ce este valabil timp de zece luni, a declarat Agentiei NewsIn directorul general al EnergoNuclear, Dan Ionescu. 

"Contractul a fost semnat in urma cu cateva zile, intrand in vigoare in momentul semnarii si va fi valabil zece luni, pana la 30 septembrie 2010, cand expira etapa de pre-proiect.

EnergoNuclear a luat decizia de a acorda contractul de asistenta juridica firmei White&Case datorita experientei si expertizei internationale, in conformitate cu legislatia in vigoare", a precizat Dan Ionescu.

Acesta a afirmat ca acest contract are un obiect restrans de activitate fata de cum era prevazut in licitatia initiala.

Dan Ionescu a mentionat totodata faptul ca, desi acest consultant juridic a fost ales mai tarziu decat era prevazut initial, compania este in grafic in ceea ce priveste realizarea viitoarelor reactoare de la Cernavoda si ca "proiectul nu este intarziat".

EnergoNuclear a lansat in luna iulie o licitatie restransa accelerata, pentru servicii de asistenta juridica, licitatie ce prevedea atunci un contract in valoare de 700.000 euro, fara TVA, cu o durata de un an (12 luni).

Aceasta licitatie initiala a fost castigata de White&Case, dar ulterior licitatia a fost contestata.

Dan Ionescu a precizat ca EnergoNuclear a declarat acum White&Case firma castigatoare pentru asistenta juridica, in urma unei atribuiri directe.

Nuclearelectrica si cei sase investitori, ArcelorMittal, CEZ, GdF-Suez, Enel, Iberdrola si RWE Power, au semnat, la 20 noiembrie 2008, Acordul Investitorilor pentru infiintarea companiei de proiect (SC EnergoNuclear SA) care va construi, pune in functiune si exploata Unitatile 3 si 4 de la CNE Cernavoda.

In urma negocierilor, s-a decis ca impartirea actiunilor intre partenerii de proiect sa fie astfel: Nuclearelectrica - 51%, CEZ - 9,15%, GdF-Suez - 9,15%, Enel - 9,15%, RWE Power - 9,15%, iar ArcelorMittal si Iberdrola, fiecare cate 6,2%.

Unitatile 3 si 4 ar urma sa fie puse in functiune dupa 2016.

Costul estimat pentru cele doua reactoare este de patru miliarde de euro, iar fiecare unitate va avea o putere instalata de 720 MW.

Durata de viata a unei unitati este de 30 de ani, cu posibilitatea prelungirii pana la 40 de ani.

Unitatile 3 si 4 de la CNE Cernavoda vor folosi tehnologie de tip CANDU 6.

Procesul de negociere cu cei sase investitori interesati a inceput la 4 decembrie 2007. 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#white&case, # contract, # euro, # energonuclear , #Consultanta juridica