Cu ce idee de afacere a castigat o tanara un premiu de 10.000 de euro la un concurs pentru start-up-uri

Luni, 28 Octombrie 2013, ora 08:02
6075 citiri
Cu ce idee de afacere a castigat o tanara un premiu de 10.000 de euro la un concurs pentru start-up-uri

Crina Grigore, de profesie sociolog si-a transformat meseria intr-o afacere care a inceput deja cu dreptul: a castigat un premiu de 10.000 de euro la un concurs pentru start-up-uri. Ideea de afacere pe care a "pariat" este Mr. Mentorus, un program de dezvoltare personala pentru copiii.

Mai exact, Mr. Mentorus este un program destinat copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani, care urmareste dezvoltarea abilitatilor personale prin ateliere, cursuri si evenimente periodice, cu traineri pentru copii.

"Mr. Mentorus are ca obiectiv principal sa ii ajute pe copii sa exerseze si sa educe abilitatile innascute, dar si sa dobandeasca altele noi, utile unui viitor adolescent si adult", a declarat pentru Business24 Crina Grigore, sociolog si fondatorul Mr. Mentorus.

Crina Grigore a castigat cu Mr. Mentorus locul intai la concursul The Big Pitch, sustinut de CNIPMMR si Scoala Antreman. Ideea ei de afacere a "castigat aprecierea" juriului format din 15 intreprinzatori de succes si reprezentanti ai mediului academic.

"Studiile arata ca abilitatile personale, neexersate pot fi pierdute. Prin intermediul programelor Mr. Mentorus, copiii pot intelege abilitatile pe care le au si pot invata cum sa le foloseasca in societate. Toate activitatile educative au caracter ludic, deci sunt atractive, amuzante si simple, pentru ca atunci cand esti copil ai mai mult curaj si poti invata lucruri mai usor si mai ales pentru ca poti evita dezamagirile de mai tarziu, ca adult", a explicat Crina Grigore.

Clip-ul de prezentare cu care Crina Grigore a participat la concursul The Big Pitch sustinut de CNIPMMR

Desi initial s-a gandit la o gradinita particulara, Crina Grigore a ales sa puna bazele unei afaceri mai "occidentale" si care ar putea avea un impact mai puternic asupra dezvoltarii copiilor.

"Ca sociolog, am inceput sa observ comportamentul copiilor si al tinerilor adulti din zilele noastre si am observat caracteristici comune: sunt mai timizi, mai inchisi in ei, mai putin comunicativi. Si asta in ciuda cunostintelor si lucrurilor pe care le stiu si in ciuda faptului ca sunt foarte inteligenti din punct de vedere cognitiv!", a adaugat Grigore.

Proiectul a demarat in luna aprilie a acestui an cu ateliere atat in Bucuresti, cat si in provincie.

"Este greu sa te remarci atunci cand esti nou pe piata si cand bugetul parintilor este acelasi atunci cand vine vorba de copii, indiferent de natura cheltuielilor (jucarii, cursuri, sporturi, meditatii etc.). Cu toate acestea, dezvoltarea personala este tot mai importanta pentru parinti. Probabil pentru ca adultii pot privi retrospectiv si pot intelege cat de utile ar fi fost astfel de programe si in copilaria lor", a precizat Crina Grigore.

Fondatorul Mr. Metorus vede viitorul roz si are planuri mari pentru dezvoltarea proiectului: un spatiu informal pentru copii in Bucuresti.

"In urmatoarea perioada vom organiza cursuri si ateliere in locatii din Bucuresti si din tara, iar din primavara vom lansa o locatie special amenajata in conceptul Mr. Mentorus: un spatiu informal, care sa incurajeze interactiunea si dezvoltarea copiilor. Odata cu spatiul vom putea mari si oferta educationala a programului, oferind mai multe tipuri de cursuri si ateliere pentru copii", a completat Grigore.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Mr Mentorus proiect, #start up ideei, #Mr Mentorus afacere, #Mr Mentorus idee afacere, #Mr Mentorus Crina Grigore , #Finantare Start Up