Solutia pentru antreprenorii straini care nu au viza pentru SUA

Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 19:10
5243 citiri
Solutia pentru antreprenorii straini care nu au viza pentru SUA

O companie din California vrea sa lanseze un proiect prin care antreprenorii straini care viseaza sa creeze multinationale, dar care nu au viza pentru SUA, sa isi poate incepe afacerea pe un vas langa coasta californiana.

Compania Blueseed este de parere ca normele actuale de imigratie nu promoveaza inovatia in afaceri si crearea de joburi, de aceea isi propune sa furnizeze antreprenorilor straini care nu au viza de munca pentru SUA un vas, pe care acestia sa-si poata incepe afacerile, scrie Businessinsider.com.

Astfel, Max Marty, directorul executiv al Blueseed isi doreste ca vasul sau sa inlocuiasca garajurile din Silicon Valley si sa fie un loc prosper pentru initierea de noi afaceri.

Absolventii straini din SUA nu au sansa de a ramane si de a munci aici

Ideea originala i-a venit lui Marty, el insusi fiu de imigranti cubanezi, cand si-a ascultat colegii de la Universitatea de Business din Miami, plangandu-se ca dupa terminarea studiilor vor fi nevoiti sa paraseasca SUA.

In ceea ce priveste problema imigratiei si a oamenilor talentati care vor sa ramana sa munceasca in SUA, aceasta e una reala, chiar Barack Obama exprimandu-si preocuparea despre acest fenomen si afirmand ca isi doreste ca oamenii talentati care studiaza in SUA sa poata ramane aici si sa creeze locuri de munca, ajutand la dezvoltarea economiei.

In acest sens, chiar anul acesta s-a introdus "Startup Visa" care sa permita antreprenorilor imigranti si absolventilor straini ale universitatilor americane sa aplice pentru o viza de doi ani, cu conditia de a demonstra ca pot crea locuri de munca si ca primesc finantare de la un investitor american calificat.

Pe de alta parte, cei de la Blueseed nu cred ca aceasta reprezinta o reforma reala in acest sector si ca solutia este una antreprenoriala.

Birouri pe mare, intalniri de afaceri pe uscat

Nava celor de la Blueseed ar putea gazdui circa 1.000 de persoane si ar putea fi ancorat la 12 mile de portul din San Francisco, in apele internationale, inregistrat in alta tara decat SUA, o tara cu un sistem juridic de renume, precum Bahamas sau Insulele Marshall.

Astfel, rezidentii vasului se vor supune legislatiei tarii de inregistrare a vasului si vor ajunge pe tarm cu vize temporare sau turistice, care sunt mai usor de obtinut, pentru a se intalni cu investitori sau parteneri de afaceri.

Nava va fi o nava de croaziera remodelata si va beneficia de toate facilitatile high-tech, dar si de spatii pentru relaxarea angajatilor, precum au gigantii de la Google si Facebook in campusurile lor moderne.

In ceea ce priveste costurile, un spatiu locativ pe vas va costa circa 1.200 de dolari pe luna, in pret fiind incluse suportul logistic, alimente si alte produse achizitionate de-a lungul coastei, ceea ce va sprijini totodata si economiile din golful Half Moon si San Francisco.

Initiatorii proiectului au prevazut si accesul la un elicopter, pentru situatii de urgenta.

PayPal sprijina Blueseed sa stranga bani pentru proiect

Desi cei de la Biroul Federal pentru Imigratie iau in deradere acest proiect, suporterii antreprenoritatului strain considera ca imigrantii se fac responsabili de afaceri de succes in lume si ca daca SUA nu va sti sa-i pastreze, alte tari vor sti sa-i atraga.

De altfel, expertii maritimi spun ca proiectul este fezabil, insa foarte costisitor. Si cum ideea celor de la Blueseed a parut atractiva multora, cei de la Paypal au decis deja ca vor ajuta compania sa caute finantare pentru acest proiect de oras pe ocean.

Blueseed intentioneaza sa stranga intre 10 si 30 de milioane de dolari pe parcursul anului viitor, pentru a putea lansa proiectul la sfarsitul anului 2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#startup SUA, #antreprenori imigranti, #antreprenori straini SUA, #Obama imigranti , #Finantare Start Up