Un nou program de investitii in startup-uri pentru antreprenorii din Transilvania

Luni, 04 Mai 2015, ora 12:22
5313 citiri
Un nou program de investitii in startup-uri pentru antreprenorii din Transilvania
Foto: Seed For Tech

Antreprenori sau experti din diverse domenii, care au o idee de produs software si cauta un partener pentru implementarea produsului si dezvoltarea afacerii, au posibilitatea de a se inscrie in programul Seed For Tech.

Programul se desfasoara in Cluj-Napoca, incepand cu luna aprilie 2015 si este realizat in parteneriat cu Fortech, companie de servicii software cu peste 10 ani de experienta pe piata.

Seed For Tech se constituie sub forma unui program de investitii pentru dezvoltarea de produse software, care insoteste fondatorul in fiecare stadiu de viata al produsului, de la idee la implementare si comercializare.

Fondatorii care intra in program vor beneficia de sprijinul unei echipe in dezvoltarea produsului software precum si de sprijin financiar, suport in cercetarea pietei si validarea ideii, consultanta in elaborarea strategiei de marketing, suport logistic si ulterior conexiune cu o retea de posibili investitori, clienti si mentori.

Modelul este structurat in trei faze, fiecare faza adresand un set de aspecte specifice unei etape din dezvoltarea startupului.

Programul se adreseaza antreprenorilor sau fondatorilor care au expertiza intr-un domeniu de activitate, au o idee de business si se afla in cautarea unui partener impreuna cu care sa dezvolte produsul si afacerea. Se pot inscrie in program atat antreprenori cu proiecte aflate in stadiul de idee, cat si cei care au format deja o echipa.

"Ideea programului a prins contur in urma unor interactiuni cu diversi potentiali antreprenori. Prea multe idei raman blocate intru-un stadiu initial de dezvoltare din cauza unui cumul de probleme.

Aceste probleme variaza de la lipsa capitalului initial, a unui partener tehnic, expertiza in zona de marketing sau de business si altele. Impreuna cu Fortech, in calitate de investitor si partener de dezvoltare, am reusit sa propunem o formula care sa solutioneze aceste provocari.

Valoarea adaugata a programului deriva atat din aportul de resurse si expertiza, precum si din orientarea acestuia pe termen lung", mentioneaza Mircea Vadan, Investment Manager Seed For Tech.

"Interesul nostru in zona dezvoltarii de produse si solutii software, cumulat cu maturitatea si stabilitatea modelului de business la care am ajuns acum ne permite sa directionam resurse in construirea programului Seed For Tech.

De asemenea, expertiza tehnica, de management si de marketing acumulata prin colaborarea cu parteneri de pe piata internationala au fost factori determinanti in decizia de a constitui o structura de dezvoltare de produse si investitii in startupuri", a declarat Calin Vaduva, CEO Fortech si investitor in Seed For Tech.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Seed For Tech, #investitii startup, #startup Cluj investitii , #Finantare Start Up