Sub 40 de ani, dar au miliarde de dolari: Cei mai influenti directori

Sambata, 20 Februarie 2010, ora 11:51
2023 citiri
Sub 40 de ani, dar au miliarde de dolari: Cei mai influenti directori

Sunt tineri, bogati si au la mana cateva dintre cele mai mari companii din lume. Iata care sunt cei mai influenti directori executivi cu varste sub 40 de ani, potrivit unui clasament realizat de revista Forbes

Kevin Plank

La doar 37 de ani, Plank este unul dintre cei mai importanti directori executivi tineri din domeniul textil. Pe vremea studentiei, la Universitatea Maryland, Kevin Plank a dezvoltat un prototip pentru un tricou facut dintr-un amestec de Lycra si poliester, care ajuta la mentinerea corpului uscat si a temperaturii scazute.

Dupa 14 ani, Plank a devenit seful companiei Under Armour, apreciata atat de sportivii de performanta, cat si de cei ocazionali. De altfel, compania, listat pe bursa, este evaluata la 1,2 miliarde de dolari.

Michael G. Rubin

Tot in varsta de 37 de ani, Rubin a fost un antreprenor precoce. La doar 12 ani a pus bazele unui magazin cu produse destinate schiorilor, iar apoi a renuntat la facultate pentru a infiinta KPR Sports, pe care a redenumit-o GSI Commerce, in 2002, dupa ce a vandut partea care se ocupa de articole sportive.

Astazi, compania, evaluata la 1,3 miliarde de dolari, se ocupa de construirea si administrarea site-urilor pentru magazine online.

Michael Chasen

In liceu, Chasen facea facea deja software pentru firmele locale, cerand 25 de dolari pe ora contra serviciilor sale. La 25 de ani, a renuntat la facultatea de Drept pentru a infiinta firma Blackboard, pe care a listat-o la bursa in 2004.

Astazi, Chasen are 38 de ani, iar compania sa valoreaza 1,2 miliarde de dolari.

Jon S. Brumley

Directorul de 39 de ani al producatorului de petrol si gaze Encore Aquisition a stat in umbra pana cand tatal sau, I. Jon Brumley, unul dintre co-fondatori, s-a retras din activitate, in decembrie 2005.

De atunci, el este la conducerea companiei, care valoreaza 1,2 miliarde de dolari.

Mariner Kemper

Kemper avea doar 31 de ani cand a preluat functia de director al firmei de servicii financiare UBM Financial, fondata in 1919 de strabunicul sau. Sub conducerea sa, compania a ajuns la o valoare de 1,5 miliarde de dolari.

R. Adam Norwitt

In varsta de 40 de ani, Norwitt lucreaza la firma de tehnologie Amphenol de 11 ani, fiind numit director in 2009. Compania pe care o conduce valoreaza 6,7 miliarde de dolari.

Dara Khosrowshahi

Khosrowashahi a devenit director al firmei de turism Expedia in 2005, dupa ce fusese director financiar si vice-presedinte incepand din 2002. In varsta de 39 de ani, el a reusit sa aduca firma la o valoarea de 6,2 miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#companii, #directori, #dolari, #miliarde , #Infiintare firma