MCSI: un apel de proiecte pentru IMM-uri si ONG-uri din fonduri europene

Vineri, 10 Decembrie 2010, ora 16:56
1895 citiri
MCSI: un apel de proiecte pentru IMM-uri si ONG-uri din fonduri europene

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) va lansa, pe 20 decembrie, apelul de proiecte dedicat IMM-urilor si ONG-urilor, ce are un buget total alocat de 63,75 milioane lei, cu finantare prin Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice", relateaza NewsIn.

"Apelul este lansat pentru operatiunea Operatiunea 3.1.1 - 'Sprijinirea accesului la Internet si la serviciile conexe', din cadrul Domeniului Major de Interventie 1 - 'Sustinerea utilizarii tehnologiei informatiei si comunicatiilor', Axa III - 'Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public'.

Scopul principal al acestei operatiuni consta in: conectarea IMM-urilor ?i ONG-urilor la internet prin conexiuni broadband, upgradarea conexiunilor existente si achizitionarea echipamentelor conexe", potrivit unui comunciat emis vineri de MCSI.

Valoarea maxima a finantarii nerambursabile acordate este de 100.000 lei, iar cea minima de 10.000 lei.

Rata de cofinantare este de 90% pentru IMM-uri si microintreprinderi si de 95% pentru ONG-uri.

Propunerea de proiect poate fi inregistrata online, pe site-ul Ministerului Comunicatiilor si Societatii informationale, incepand cu data de 20 decembrie se va incheia la 29 iulie.

In termen de maxim cinci zile lucratoare de la inregistrarea online, solicitantii trebuie sa depuna dosarul complet la sediul MCSI cu respectarea tuturor detaliilor cuprinse in Ghidul solicitantului pentru aceasta operatiune", mai informeaza comunicatul.

Cererile inscrise electronic pana la 31 ianuarie 2011 vor prezenta bilantul anual pe 2009, iar cele inregistrate incepand cu 1 februarie 2011 vor prezenta obligatoriu bilantul anului 2010.

Ghidul solicitantului este publicat in varianta finala, pe site-ul MCSI, sectiunea Ghidurile Solicitantului, Apeluri deschise.

Acesta detaliaza criteriile specifice care trebuie indeplinite de potentialii beneficiari si proiectele acestora, regulile de finantare, circuitul proiectului, modalitatea de selectie a proiectelor, procesul de contractare si implementare, precum si drepturile si obligatiile beneficiarilor.

Clarificari pot fi solicitate reprezentantilor Organismului Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale din cadrul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#europene, #fonduri, #imm, #mcsi, #ong, #proiecte , #ONG