Farmaciile Remedio incheie anul 2007 cu o cifra de afaceri de 19,7 milioane de euro

Luni, 10 Martie 2008, ora 12:42
2033 citiri
Farmaciile Remedio incheie anul 2007 cu o cifra de afaceri de 19,7 milioane de euro

Lantul de farmacii Remedio, parte a grupului Newarch si Pharma Investment, a incheiat anul 2007 cu o cifra de afaceri de 19,7 milioane de euro pentru cele 63 de farmacii aflate in portofoliu. Potrivit reprezentantilor companiei, lantul de farmacii Remedio a inregistrat o crestere organica intre 15 si 25% pentru farmaciile reamenajate si rebranduite din Bucuresti in anul 2007. Procesul de rebranding a demarat in luna august a anului trecut si va fi finalizat pentru toate unitatile din tara in 2009, investitia initiala ridicandu-se la trei milioane de euro, se mai arata in comunicat remis NewsIn.


"In 2007 ne-am axat pe integrarea si rebranduirea tuturor farmaciilor - Omnia, Montero si Remedio - sub aceleasi standarde astfel ca am investit semnificativ in servicii noi, amenajari dar si in personal. Toate aceste investitii isi vor face simtit efectul in perioada urmatoare. In unele cazuri am decis sa relocam sau sa inchidem farmacii pentru a consolida si contura o linie clara strategiei de afaceri stabilita. Anul acesta vom continua atat procesul de schimbare a imaginii farmaciilor din tara dar si extinderea retelei prin achizitii sau fuziuni", a declarat director general al Remedio, Amalia Georgescu.


Reprezentantul Remedio a mai spus ca dermocosmeticele si cosmeticele reprezinta un procent de 31% din cifra de afaceri pe parafarmaceutice, in timp ce remediile naturiste se ridica la 30% din cifra de afaceri.


La inceputul lunii martie, anul acesta, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a anuntat o invesitie de 15 milioane de euro in compania Pharma Investment BV care detine 50% din Remedio. Fondurile vor fi integrate si folosite in planul de extindere si dezvoltare a 500 de farmacii in Europa Centrala si de Est -Romania, Croatia, Ungaria si Macedonia. Investitia totala se ridica la 55 de milioane de euro.


In noiembrie 2007, Remedio a investit peste 500.000 de euro in deschiderea a 10 farmacii noi in orasele: Iasi, Galati, Braila, Vaslui si Zalau. Pana la sfarsitul anului 2009, planul de dezvoltare prevede cresterea numarului acestora de aproximativ patru ori.


Remedio are in acest moment un numar de 250 angajati la nivelul intregii tari iar in luna februarie a inceput un training de lider management pentru dirigintii de farmacii.


Lantul de farmacii Remedio face parte din grupul Newarch si are ca actionari familia Tudorache si fondul de investitii Pharma Investment (Islanda). Prima farmacie Remedio a fost deschisa in anul 1991 in Bucuresti de catre familia Tudorache. La ora actuala Remedio are un numar de 63 de farmacii situate in orasele: Bucuresti, Oradea, Braila, Galati, Sibiu, Timisoara, Suceava, Iasi, Giurgiu, Constanta, Vaslui, Zalau si Brasov.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...