20.000 bugetari incep protestele

Marti, 21 Septembrie 2010, ora 11:23
1418 citiri
20.000 bugetari incep protestele

Aproximativ 20.000 de oameni vor protesta, miercuri, in Piata Revolutiei si in Piata Victoriei, nemultumiti de masurile de austeritate ale Guvernului, la aceste proteste fiind asteptate toate persoanele care au revendicari comune, transmite Mediafax.

Presedintele CNSLR- Fratia, Marius Petcu, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca vor fi organizate doua mitinguri si un mars, astfel ca la ora 12.00 va fi o manifestare a Federatiei Sanitas urmata la ora 13.00 de un miting al CNSLR-Fratia, iar la ora 14.00 va incepe marsul spre Piata Victoriei.

"Miercuri va fi un miting al celor nemultumiti, speram sa vina toti cei care nu sunt de acord cu masurile Guvernului, vizam o participare mare a bucurestenilor. Daca vor sa zgaltaie aceasta putere o pot face plimbandu-se prin cele doua piete in numar mare", a spus Petcu.

Protestarii vor fi in Piata Victoriei intre orele 15.00 si 19.00, actiune la care se asteapta o sustinere mai mare din partea bucurestenilor nemultumiti. Petcu a spus ca aproximativ 10.000 de persoane vor veni din teritoriu.

Sindicalistii cer revenirea la salariile din septembrie 2009, majorarea salariului minim pe economie la 750 de lei atat pentru bugetari cat si pentru angajatii din societatile comerciale, stoparea disponibilizarilor in sistemul bugetar si in sistemul economic, pastrarea Codului muncii si a protectiei salariatilor la concedieri colective.

Sindicalistii mai vor blocarea initiativei de a desfiinta contractul individual de munca pe perioada nedeterminata, contractul colectiv de munca la nivel de ramura si contractul colectiv de munca unic la nivel national.

O alta solicitare este mentinerea actualei legi a pensiilor, a varstei de pensionare si a modului de calcul al pensiei.

Modificarea legii Inspectiei muncii pentru diminuarea muncii la negru si intarirea masurilor de securitate a lucratorilor la locul de munca, depolitizarea institutiilor si companiilor de stat, un pachet de masuri anti-criza din partea Guvernului care sa duca la cresterea veniturilor si a puterii de cumparare sunt alte cereri ale sindicalistilor.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#bugetari, #oameni, #proteste , #Societati comerciale