9 institute de cercetare ar putea fi privatizate

Duminica, 16 Ianuarie 2011, ora 21:25
2198 citiri
9 institute de cercetare ar putea fi privatizate

Ministerul Economiei se va consulta cu organisme interne si internationale in privinta privatizarii unor societati cu activitati de cercetare si dezvoltare si va vinde sau dizolva o serie de institute de profil, potrivit Newsin.

 

"In cazul operatorilor economici a caror activitate este axata pe cercetare-dezvoltare-proiectare se vor purta consultari cu organismele interne si internationale privind intentia de privatizare cu sprijinirea activitatiii.


In cazul cerorlalte societati comerciale din acest sector, se va analiza posibilitatea modificarii cadrului legal in vederea privatizarii".


Autoritatile au in vedere noua institute nationale de cercetare-dezvoltare si sapte societati de profil.


Pentru cele sapte societati intentia Ministerului Economiei este atragerea de investitori si de fonduri europene.


Astfel, Ministerul Economiei vrea sa privatizeze Institutul de Cercetare Stiintifica, Inginerie Tehnologica si Proiectare Mine pe Lignit (ICSITPML) Craiova, ICEM Iasi si IPROCHIM Bucuresti prin valorificarea participatiilor statului.


Societatea EUROTEST Bucuresti va fi reorganizata, iar ISCIR Bucuresti va fi fie privatizata, fie implicata in parteneriate. SIMTEX Bucuresti, in reorganizare, va fi eficientizata prin externalizarea unor activitati sau vanzarea acestora.


De asemenea, societatile IPIU Bucuresti si BRML-CERT vor fi dizolvate judiciar.


"In sectorul de cercetare-dezvoltare se vor avea in vedere reorganizari ale institutelor nationale si ale societatilor comerciale de cercetare-dezvoltare, prin infiintarea unor institute nationale viabile si a mai multor societati pentru care se vor putea derula activitati de administrare/privatizare/lichidare".


De asemenea, conducerea actuala a Ministerului Economiei mentine propunerea din 2009 a fostului ministru de resort Adriean Videanu de comasare a 14 institute in doua structuri, cu responsabilitati in sectoarele energetic, respectiv industrial. 

 

Ucraina își majorează importurile de energie cu 50%. România, printre principalii furnizori
Ucraina își majorează importurile de energie cu 50%. România, printre principalii furnizori
Ucraina intenţionează să îşi majoreze, cu aproximativ 50%, importurile de electricitate pe parcursul zilei de miercuri, 24 aprilie, pe fondul temperaturilor scăzute şi lipsei vântului şi...
Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
WhatsApp introduce o caracteristică nouă de confidențialitate pentru versiunea sa web, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a bloca conversațiile printr-o funcție numită Chat Lock....
#cercetare, #dezvoltare, #institut, #ministerul economiei, #privatizare , #Societati comerciale