Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Miza desfiintarii ADS: 500.000 ha teren

Miza desfiintarii ADS: 500.000 ha teren

Propunerea de desfiintare a ADS a trezit dispute in interiorul coalitiei de guvernamant, care a decis sa discute pe aceasta tema inainte ca proiectul sa fie aprobat de Guvern.

Agentia Domeniilor Statului are in administrare un mic imperiu agri­col, care cuprinde peste jumatate de milion de hectare de teren si cateva sute de societati comerciale de pro­fil, la care detine pachete de actiuni.

In total, in administrarea ADS se afla 535.000 de hectare, din care 468.000 de hectare reprezinta teren agricol.


ADS detine, de asemenea, actiuni la un numar de aproape 40 de so­cietati comerciale, cu o valoare a capitalului social de peste 150 de milioane de lei.

Sase din acestea urmeaza sa fie scoase la privatizare.


Cea mai mare companie detinuta de ADS este Societatea Nationala de Imbunatatiri Funciare, la care are o participatie de 100%, capitalul social al acesteia fiind de 138,7 milioane de lei.


Agentia mai detine actiuni la alte 279 de societati comerciale aflate in lichidare, precum si la cinci firme in restructurare.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1014 ori