Peste 100 persoane sunt cercetate penal pentru fraude

Duminica, 26 Decembrie 2010, ora 22:49
1682 citiri
Peste 100 persoane sunt cercetate penal pentru fraude

Sapte persoane au fost retinute in urma controalelor facute de politistii de la investigarea fraudelor, in perioada 18-24 decembrie, in total fiind depistate 118 persoane suspectate de comiterea a 115 infractiuni economice, informeaza IGPR printr-un comunicat remis duminica, informeaza NewsIn.

In urma actiunilor desfasurate sub coordonarea Directiei de Investigare a Fraudelor-IGPR, politistii din cadrul formatiunilor de investigare a fraudelor au constatat 16 infractiuni de evaziune fiscala, 16 de fals in inscrisuri, 11 de inselaciuni in relatiile comerciale, 23 infractiuni la Legea 571/2003 privind Codul fiscal, 22 la Legea 86/2006 privind Codul vamal, 5 la OUG 54/2010 privind unele masuri pentru combaterea evaziunii fiscale, 4 la Legea 59/1934, asupra cecului si de asemenea 2 infractiuni de delapidare.

Pentru savarsirea celor 115 infractiuni sunt suspectate 118 de persoane, dintre care sapte sunt cercetate in stare de retinere sau arest preventiv, potrivit comunicatului IGPR.

De asemenea, in opt dosare complexe se efectueaza cercetari asupra a zece persoane, faptele comise avand urmari deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numarului mare de persoane implicate.

Astfel, pe 18 decembrie, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor, impreuna cu politistii Postului comunal Roata de Jos au facut perchezitii la domiciliile a doua persoane si la sediul societatii comerciale administrata de una dintre acestea.

In urma controalelor, politistii au confiscat 510 litri de bauturi alcoolice, care nu aveau aplicate etichete si timbre de marcaj fiscal si 670 de pachete de tigari, de diferite marci, fara timbru fiscal.

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#persoane, #penal, #fraude , #Societati comerciale