Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vezi ce investigatii a deschis Consiliul Concurentei

Vezi ce investigatii a deschis Consiliul Concurentei

Consiliul Concurentei a deschis o investigatie din oficiu pe piata distributiei usilor de interior, iar obiectul acestei anchete il constituie posibila incalcare a legislatiei nationale si comunitare de catre SC Porta KMI Romania SRL si distribuitorii acesteia, potrivit NewsIn.

"Deciziile operatorilor economici care vizeaza stabilirea pretului de revanzare sau protectia teritoriala fac parte din categoria intelegerilor verticale foarte grave, interzise de Legea concurentei.

O astfel de practica poate afecta comertul pe piata comunitara daca ea este aplicabila la nivel national. in consecinta, Consiliul Concurentei va analiza cazul atat din perspectiva legislatiei nationale, cat si din cea a articolului 101 din Tratatul de Functionare a UE", a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

In cadrul procedurii de investigatie au fost desfasurate inspectii inopinate la sediile a 15 societati comerciale, in vederea obtinerii de informatii necesare evaluarii posibilei incalcari a legislatiei din domeniul concurentei, spun oficialii autoritatii de concurenta.

Consiliul Concurentei reaminteste totodata ca institutia este abilitata sa aplice si instructiunile privind conditiile si criteriile de aplicare a unei politici de clementa potrivit prevederilor din Legea concurentei nr. 21/1996.


Aceasta legislatie secundara ofera posibilitatea firmelor care colaboreaza efectiv cu autoritatea de concurenta, pe parcursul procedurii de investigatie, sa obtina reduceri importante ale cuantumului amenzii sau chiar sa fie exonerate de la plata amenzii, in situatia in care se constata incalcarea legii.

Unitatea cu rolul de a asigura interfata dintre Consiliul Concurentei si companiile care depun solicitari pentru clementa in conformitate cu prevederile mentionate este Modulul de ClementaTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 967 ori