Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Companii amendate de Concurenta pentru ca au trucat o licitatie

Companii amendate de Concurenta pentru ca au trucat o licitatie

Consiliul Concurentei a amendat cu 4,2 mil. lei (cca.980.000 euro) sapte agenti economici care au participat in 2008 cu oferte trucate la licitatia organizata de Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS) pentru atribuirea biletelor de tratament balnear in Baile Olanesti, anunta NewsIn.

Cele sapte companii sanctionate de Consiliul Concurentei sunt: SC Olanesti Riviera SA, SC Sind Romania SRL, SC Barreco Lary SRL, SC Omicron SRL, SC Tour Alice SRL, SC Hodo SRL si SC Nex SRL, potrivit unui comunicat emis marti de autoritatea de concurenta.

In cadrul investigatiei declansata din oficiu, in anul 2009, autoritatea de concurenta a constatat existenta unei intelegeri prin care cele sapte societati din Baile Olanesti si-au impartit numarul de locuri si au stabilit tarifele ofertate in cadrul licitatiei.

"In domeniul achizitiilor publice concurenta se manifesta in momentul participarii la licitatii.

Prin trucarea licitatiei au fost anulate avantajele pe care beneficiarii biletelor de tratament, in calitate de consumatori, ar fi trebuit sa le obtina, respectiv un numar mai mare de locuri la tratament si o mai buna calitate a serviciilor.


Dorim sa depistam si sa corectam disfunctionalitatile din acest domeniu, din punct de vedere al concurentei, astfel incat in final sa avem o cheltuire eficienta a fondurilor publice, precum si imbunatatirea transparentei utilizarii lor", a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1013 ori
Citeste mai multe desprecompanii concurenta licitatie amenda