Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

DaimlerChrysler va recupera 168 milioane euro de la asiguratori

DaimlerChrysler va recupera 168 milioane euro de la asiguratori
DaimlerChrysler va recupera circa 168 milioane euro (221,5 milioane dolari) de la asiguratorii sai, o parte din suma pe care a platit-o, in 2003, unor actionari americani ai companiei, ca urmare a unui proces in justitie legat de preluarea Chrysler de catre Daimler Benz, a anuntat, marti, Reuters.

In august 2003, DaimlerChrysler a ajuns la o intelegere cu o parte din actionarii sai americani, potrivit careia a acceptat sa le plateasca acestora daune de circa 275 milioane euro, in urma unui proces in care actionarii respectivi acuzau faptul ca, in 1998, Daimler Benz a preluat prin absorbtie compania Chrysler, afacerea nefiind o fuziune intre parteneri egali, asa cum pretinsese compania la acea data. Preluarea Chrysler de catre Daimler Benz a condus la crearea DaimlerChrysler, al cincilea producator de masini al lumii.

DaimlerChrysler a anuntat, in 2003, ca societatile de asigurari partenere ale grupului vor acoperi pana la 200 milioane euro din costurile daunelor platite de companie actionarilor sai americani.

Cu putin inaintea sfarsitului anului trecut, DaimlerChrysler a ajuns la o intelegere cu asiguratorii sai, prin care acestia urmeaza sa acopere 168 de milioane de euro din cei 275 de milioane pe care compania i-a platit in urma procesului mentionat. Printre companiile de asigurari partenere ale DaimlerChrysler, care au semnat aceasta intelegere, se numara firmele americane ACE si AIG. Potrivit Reuters, care citeaza editia germana a Financial Times, AIG urmeaza sa plateasca DaimlerChrysler 25 milioane euro, iar intelegerea din decembrie cu ACE inseamna ca DaimlerChrysler si-a recuperat deja o buna parte din suma platita actionarilor sai americani.

DaimlerChrysler a produs, in 2005, 4,81 milioane de automobile si are peste 350.000 de angajati pe plan mondial.

DaimlerChrysler, al cincilea producator auto mondial dupa vanzari, a anuntat oficial, in septembrie, ca, incepand de la 1 ianuarie 2007, va gestiona comercializarea propriilor marci in Romania, prin compania mixta DaimlerChrysler-Automotive Romania.

Conform intelegerii, Daimler-Chrysler AG detine 51% din compania mixta. Pana la venirea concernului germano-american, activitatea de import, marketing si vanzari pentru marcile Mercedes-Benz, Smart, Chrysler, Jeep era gestionata de compania Auto Rom, unul din cei sase importatori din grupul Tiriac Auto, care aduce pe piata romaneasca 11 marci de automobile.

Consiliul Concurentei a aprobat, la sfarsitul lunii decembrie 2006, preluarea unor active ale Auto Rom SRL si Uphall Trading LTD, membre ale grupului Tiriac Holding, de catre Daimler Chrysler Romania Automotive SRL.

In urma preluarii, se vor transfera operatiunile de distributie de autovehicule si piese de schimb apartinand marcilor grupului Daimler Chrysler.

Potrivit legii concurentei, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, numai concentrarile economice care depasesc pragurile valorice prevazute de lege.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10 milioane euro si exista cel putin doi agenti economici, implicati in operatiune, care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane de euro.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 935 ori