Instanta anuleaza atribuirea contractului de consultanta pentru tronsonul Medgidia-Constanta

Marti, 11 August 2009, ora 15:43
2806 citiri
Instanta anuleaza atribuirea contractului de consultanta pentru tronsonul Medgidia-Constanta

Curtea de Apel Bucuresti a anulat, marti, atribuirea contractului de consultanta pentru constructia tronsonului de autostrada Medgidia-Constanta, dupa ce una dintre firmele participante la licitatie a actionat in instanta Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, relateaza NewsIn.

De asemenea, instanta a dispus ca CNADR sa reevalueze ofertele, astfel incat in calculul final al punctajului sa tina cont si de oferta financiara a firmei care a deschis procesul procesul, adica de oferta SC Search Corporation SRL - Tehnic Consulting Engineering.

CNADR a mai fost obligata sa reevalueze, in acest context, toate ofertele societatilor participante.

Decizia de marti nu este definitiva. Curtea de Apel Bucuresti a suspendat, in iulie, atribuirea contractului de consultanta pentru constructia tronsonului de autostrada Medgidia-Constanta.

Astfel, firma SC Search Corporation SRL Tehnic Consulting Engineering a dat in judecata Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADR) si firma care a castigat licitatia, SC Consi Trans SRL, sustinand in fata instantei ca oferta lor a fost mai ieftina cu un milion de euro fata de cea a firmei castigatoare.

De asemenea, avocatii Search Corporation au sustinut ca nu le-a fost analizata partea tehnica a ofertei de catre toti membrii comisiei de specialitate a CNADR.

Pe de cealalta parte, reprezentantii CNADR au spus ca exista mai multe criterii pentru atribuirea acestei licitatii, iar pretul nu este criteriul principal.

CAB a suspendat procedura de atribuire a contractului de consultanta pentru construirea autostrazii Medgidia-Constanta pana la solutionarea definitiva a conflictului.

Decizia nu este definitiva. CNADNR va plati circa 24,4 milioane de lei (cu tot cu TVA) pentru consultanta tronsoanelor Cernavoda-Medgidia si Medgidia-Constanta ale autostrazii Cernavoda-Constanta, se arata intr-un anunt al companiei publicat in februarie.

Serviciile de consultanta pentru supervizarea lucrarilor de proiectare si executie ale autostrazii Cernavoda-Constanta, tronsoanele Cernavoda- Medgidia (km 151+ 500-km 170 + 750) si Medgidia-Constanta (km 170+ 500- km 202+ 300) au o valoare estimata fara TVA de 20,5 milioane lei, potrivit anuntului.

Pentru aceast proiect sursele de finantare provin de la Banca Europeana pentru Investitii (BEI), dar si de la bugetul de stat, arata CNADNR.

Termenul limita pentru depunerea documentatiei ofertantilor a fost 6 martie 2009. Durata contractului sau termenul de finalizare este de 48 de luni de la data atribuirii.

Ulterior, in martie, potrivit Ministerului Transporturilor si Infrastructurii au fost semnate contractele de realizare pentru tronsoanele de autostrada Cernavoda-Medgidia si Medgidia -Constanta.

Tronsonul Cernavoda-Medgidia, care va fi realizat de francezii de la Colas, va costa circa 224 milioane euro, iar tronsonul care va lega Medgidia de Constanta va fi construit de Astaldi si Max Boegl, lucrarile urmand a fi finalizate peste doi ani de zile. 

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#contract, # consultanta, # tronson, # licitatie, # firme , #SRL