Patriciu: Economia romaneasca va avea o scadere de doua cifre

Marti, 23 Iunie 2009, ora 15:25
2086 citiri
Patriciu: Economia romaneasca va avea o scadere de doua cifre

Economia romaneasca va avea o scadere de 7-10%, insa se poate ajunge si la o scadere de doua cifre daca nu se iau masuri urgent, sustine Dinu Patriciu.

Omul de afaceri crede ca singurul lucru pe care il poate face statul este sa reduca fiscalitatea.

Criza are perioade de optimism si perioade de corectii, a declarat Dinu Patriciu la un post de televiziune, adaugand ca, desi preturile vor varia, nu vor ajunge niciodata la nivelul celor din 2007.

Masurile care trebuie luate de stat sunt micsorarea fiscalitatii, scaderea cotei unice la 10%, reduceri ale taxelor daca sunt platite la termen. Mai mult, statul trebuie sa stimuleze plata datoriilor catre stat de catre firme, spune Dinu Patriciu.

In ceea ce priveste economia, omul de afaceri nu este deloc optimist.

"Avem un acord cu FMI, avem o scadere de 6,4% in primele luni, probabil, anualizat vom avea o cadere de 7% cel putin. Scaderea va putea sa aiba si doua cifre daca ne uitam hipnotizati la problema si nu vom face nimic", sustine Dinu Patriciu, adaugand ca evolutia economiei romanesti nu este diferita fata de cea la nivel global.

In ceea ce priveste propriile afaceri, Patriciu sustine ca deja a trecut de stadiul in care voia sa faca bani. El a declarat ca detine o avere de 2-3 miliarde de euro si ca de acum incolo banii nu mai sunt importanti, ci isi doreste sa "nu faca umbra pamantului degeaba".

El adauga ca, in caz ca ANRM nu ii permite explorarea in Marea Neagra, va actiona statul roman in judecata si isi va face, in continuare, treaba.

Firma Marine Resources Exploration International SRL, careia i s-au concesionat anul trecut 9.000 de km patrati in Marea Neagra, are cateva zeci de angajati, iar investitiile in Marea Neagra presupun riscuri si costuri, sustine Patriciu, adaugand ca licenta a fost castigata la licitatie publica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#avere, #economie, #fiscalitate, #marea, #neagra, #patriciu , #SRL