Cat costa sa fii pe raft la hipermarket

Luni, 27 August 2007, ora 08:45
1398 citiri

Desfacerea produselor intr-un spatiu civilizat si siguranta unui flux continuu de clienti au tarife piperate: cu 10.000 de euro este taxata doar intrarea in marile magazine.

Un producator de sucuri nou-intrat pe piata romaneasca plateste in primul an - daca lanseaza, de exemplu, doua tipuri de produse - circa 200.000 de euro pentru a-si asigura prezenta pe rafturile tuturor lanturilor reprezentative de magazine de mare suprafata de la noi, rezulta din datele furnizate de clientii retailerilor.

Prezenta pe rafturile lanturilor de magazine de mare suprafata aduce producatorilor un plus de siguranta ca produsele lor vor avea clientela, insa tarifele sunt prohibitive pentru micii producatori: 10.000 de euro costa doar prima intrare a unei companii in magazin.

La taxa de intrare in magazin se adauga taxa de raft, de 2.000 de euro pentru fiecare tip de produs din portofoliul producatorului, iar tarifele sunt similare pentru toti retailerii, potrivit clientilor. Un producator de ciocolata, de exemplu, va plati anual cate 2.000 de euro pentru fiecare dintre savorile sau gramajele produselor sale.

In plus, producatorii sunt obligati, in baza contractului cu retailerii, sa faca parte, de cel putin patru-cinci ori pe an, din catalogul promotional - ceea ce se taxeaza cu 700 de euro pe aparitie.

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=319961>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...