Pierderi de milioane de euro la televiziunea publica

Joi, 06 Septembrie 2007, ora 08:56
1403 citiri

Executia bugetara a TVR pe sase luni s-a incheiat cu un deficit de aproximativ noua milioane de euro, a afirmat presedintele interimar al Societatii Romane de Televiziune, Alexandru Sassu, in fata Comisiilor de cultura ale parla-mentului. El a sustinut ca televiziunea publica are "o perspectiva de deficit bugetar" de 18 sau chiar 19 milioane de euro la sfarsitul anului.

Taxa prea mica

Alexandru Sassu spune ca una dintre cauzele deficitului inregistrat de televiziunea publica o reprezinta micsorarea taxei radio-TV in 2005 la 4 lei, de la 4,5 lei cat era in 2001. O marire a taxei este insa exclusa acum. In contextul apropierii alegerilor pentru europarlamentare, Catalin Micula, presedintele Comisiei de cultura din Camera Deputatilor, a vazut aceasta mutare "dificila" si a sugerat alte solutii.

Institutia care numara 3.200 de angajati va fi restructurata. "In acest moment exista necesitatea unei restructurari profunde. Deja am facut o restructurare la una dintre directii si am redistribuit oamenii in alte parti. Lucrurile, cel putin dupa primele saptamani, s-au asezat bine", a declarat Sassu. Totodata, vor fi verificate orele suplimentare ale angajatilor.

Redactia stiri va fi, de asemenea, vizata de reorganizarea din TVR. "In interiorul Directiei stiri nu mai exista sectii sau departament, cum ar fi Externe, Politica etc., drept pentru care Jurnalul arata cum ati vazut. Pilonul principal al unei televiziuni publice este jurnalul de stiri. Evolutia audientei jurnalelor de stiri este ingrijoratoare, TVR situandu-se pe locul trei pe plan national. Audienta arata ca in primele 10 emisiuni de stiri niciuna nu este a TVR", a mai spus presedintele interimar al TVR.

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=321438>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...