Casa in care a copilarit Steve Jobs devine monument istoric

Miercuri, 30 Octombrie 2013, ora 08:57
5600 citiri
Casa in care a copilarit Steve Jobs devine monument istoric

Un oras californian din Silicon Valley a clasificat drept monument istoric casa in care a copilarit Steve Jobs, care a creat acolo, in garajul imobilului, impreuna cu Steve Wozniak primele computere marca Apple, relateaza AFP.

Membrii comitetului istoric din Los Altos, in apropiere de San Francisco, au votat in unanimitate in favoarea acordarii acestui statut casei cu un singur etaj, cu un stil ce aminteste de un ranch (ferma specifica pentru vestul SUA, n.r.), care este detinuta in prezent de sora lui Steve Jobs, decedat in octombrie 2011.

"Este vorba despre casa in care a copilarit fondatorul Apple Steve Jobs", se precizeaza intr-un document ce justifica decizia comitetului istoric. "Este vorba de asemenea de locul unde a luat nastere Apple si unde au fost asamblate primele 50 pana la 100 de computere Apple, evenimente ce contribuie la istoria si mostenirea culturala a Californiei si a Statelor Unite ale Americii".

Faimosul garaj in care Steve Jobs si Steve Wozniak au pus bazele celebrei firme al carei simbol este marul a ramas neschimbat din acea perioada, cu exceptia usii de la intrare, ce a trebuit inlocuita. Locuinta, construita in 1951, le-a apartinut initial parintilor adoptivi ai lui Jobs.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#casa copilarie Steve Jobs, #monument istoric Steve Jobs, #nastere Apple, #primul calculator Apple , #Apple