iPhone isi schimba designul? Steve Jobs n-ar fi acceptat nici in ruptul capului

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 17:14
12765 citiri
iPhone isi schimba designul? Steve Jobs n-ar fi acceptat nici in ruptul capului
Foto: Pixabay

Smartphone-urile Apple ar putea trece la un nou design, care va indeparta unul dintre cele mai reprezentative elemente ale iPhone-ului, butonul "Home".

Apple are in lucru un cip cu senzor de amprenta care urmeaza sa inlocuiasca celebrul buton caracteristic telefoanelor Apple.

Noile cipuri ar urma sa fie integrate in generatiile viitoare de iPhone, cu display-uri ultra-subtiri si ultra-inguste, eliminand butonul "Home", arata jurnalistii de la Herald Sun, citand un raport al producatorilor de componente din Taiwan.

Zvonurile raspandite initial de portalul taiwanez DigiTimes au fost luate in serios de investitori, actiunile Synaptics, unul dintre furnizorii de componente Apple, crescand brusc cu 5 procente.

"Previzibila raspandire pe scara larga a designului inovator va avea un impact semnificant in peisajul global al industriei de semiconductori", se mentioneaza in raport.

Dincolo de impactul economic in industria de profil, noile cipuri vor permite ecranului iPhone-urilor sa acopere intreg dispozitivul verificand amprenta posesorului indiferent cum va tine acesta telefonul.

Odata cu iPhone 6 Plus, Apple a demonstrat ca este gata sa renunte la regulile stricte de design creionate de Steve Jobs. Acesta nu s-a aratat niciodata incantat de formatul phablet al telefoanelor.

"Nu le poti cuprinde in mana. Nimeni nu ar cumpara asa ceva", a comentat in 2010 fondatorul companiei referindu-se a modelele de telefoane Android de dimensiuni mari.

Cel mai probabil, noua generatie de iPhone-uri fara butonul "Home" va iesi pe piata in primavara anului 2017.

#design nou iPhone, #modificari iPhone, #functii iPhone 2017 , #Apple