Afla povestiri mai putin cunoscute despre Steve Jobs

Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 11:16
3833 citiri
Afla povestiri mai putin cunoscute despre Steve Jobs

Pentru cei mai multi, Steve Jobs era un om dificil, perfectionist, orientat catre succesul obtinut prin orice mijloace. Cei care l-au cunoscut, insa, povestesc intamplari despre geniul Apple care contrazic cele mai multe zvonuri. 

Marc Canter, co-fondatorul Macromedia, isi aminteste ca a parasit Macromedia in iarna anului 1991.

O luna mai tarziu primea un telefon de la Jobs care ii propunea sa dezvolte NeXT. Canter refuza, pentru ca se afla in negocieri cu Intel, Sony, JVC si Fujitsu. Replica lui Steve Jobs a fost : ,,Ai grija, pentru ca s-ar putea sa te transformi intr-un tembel”.

Kristopher Wright, producator de film, a interactionat o singura data cu Steve Jobs si a ramas profund impresionat, in ciuda faptului ca nu l-a cunoscut in mod direct, ci prin intermediul postei.

Rebecca, prietena de atunci a lui Wright, era bolnava de cancer, iar producatorul stia ca si Jobs se confrunta cu acceasi boala. Krisopher i-a trimis o scrisoare cofondatorului Apple in care il ruga sa ii scrie prietenei sale un autograf, in semn de solidaritate.

Desi nu se astepta sa primeasca vreun raspuns, producatorul a fost uimit sa gaseasca, o saptamana mai tarziu, in cutia postala un colet de la Steve Jobs, scrie Forbes.

Inauntru erau o scrisoare de la acesta, in care povestea despre lupta impotriva cancerului si in care isi exprima speranta ca Rebecca se va simti mai bine, sase filme facute de Pixar si scrisori de la alti angajati care isi manifestau solidaritatea.

Subhash Medatwal, unul dintre internauti, povesteste despre o intamplare mai putin cunoscuta in care a fost implicat Steve Jobs. Aflat in India, geniul din spatele Apple a intalnit un om care isi pierduse biletul de avion.

Jobs i-a dat omului propriul sau bilet, desi nu avea niciun ban la el. Pur si simplu a avut incredere ca persoana respectiva ii va trimite prin mail biletul, dupa ce va ajunge acasa. Omul s-a tinut de cuvant si Steve Jobs s-a intors.

Edward Boches, chief innovation officer in cadrul Mullen isi aminteste ca echipa desemnata sa lucreze la iPhone a realizat o prezentare stufoasa despre felul in care ar trebui sa arate noul device, cu toate detaliile tehnice.

Cand Steve Jobs a intrat in sala de sedinta s-a indreptat catre tabla, a desenat o imagine simpla, care arata ecranul viitorului smartphone si interfata acestuia si apoi a spus ca asa trebuie sa fie. Sedinta s-a terminat apoi.

Eric Schmidt, cunoscut pentru influenta sa in cadrul companiei Google, subliniaza realizarile lui Jobs in industria high tech.

“A fondat Apple si i-a asigurat maretia. S-a intors intr-un moment in care compania se afla intr-un moment extreme de dificil si a transformat-o in cea mai importanta companie americana de la acea vreme.”

Mario Sundar, unul dintre membrii comunitatii LinkedIn, sustine ca, in realitate, concedierile rapide despre care se povesteste ca le-ar fi facut Steve Jobs in lift, pe hol sau imediat dupa sedinte, au fost foarte putine.

Desi a dat afara cativa oameni, teama de a nu isi pierde locul de munca era un stimulent extrem de puternic pentru ceilalti angajati.

#apple, #jobs cancer, #jobs deces, #jobs inmormantare, #jobs omagiu, #moarte steve jobs, #steve jobs, #steve jobs iphone, #steve jobs ipod, #steve jobs murit , #stiri Steve Jobs