Ai ambitii de CEO? Iata cele mai tari video de pe YouTube

Joi, 02 Iunie 2011, ora 17:37
2419 citiri
Ai ambitii de CEO? Iata cele mai tari video de pe YouTube

Unele filmulete de pe Youtube pot fi extrem de utile pentru aspirantii la un post de CEO. Teoriile si experientele traite de managerii de succes vor fi oricand un "manual" pentru orice om care vrea sa calce pe urmele lor, prin munca. 

Procesul de transformare dintr-un simplu manager in CEO presupune o invatare constanta si o imbunatatire a propriilor performante dar si a performantelor celorlalti.

Inovatia este cuvantul cheie pentru oamenii care ocupa acest post, alaturi de relatiile interumane si stabilirea clara a pozitiilor ierarhice in companie, iar marii oameni de afaceri au reusit sa transmita aceasta lectie de business prin intermediul canalului YouTube.

Iata cateva video-uri pe care orice CEO ar trebui sa le vada, macar o data in viata:

Entrepreneurial Advice From Billionaires

Un sfat este cu atat mai valoros pentru antreprenori cu cat vine de  la un miliardar.

In acest video, cativa dintre cei mai mari antreprenori care si-au construit imperiile de afaceri de la zero impartasesc franturi de intelepciune pentru cei care vor sa atinga succesul.

Chiar daca video-ul nu are o calitate superioara, mesajele venite de la Bill Gates, Richard Branson si Warren Buffett sunt de nepretuit.

Mesajul este clar: cheia catre o afacere sustenabila de lunga durata nu este data de obsesia rezultatelor financiare finale ci de crearea unei culturi orientate spre individ cu un set puternic de valori culturale.

Steve Jobs 2005 Stanford Commencement Address

Discursurile de la absolvirea facultatii sunt pline de vorbe "de duh", mai ales cand sunt spuse de studenti cu experienta valoroasa in mediul profesional.

In 2005, Universitatea Stanford l-a convins pe Steve Jobs, unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri ai tuturor timpurilor, sa spuna trei povesti de experienta in fata absolventilor.

Jobs vorbeste despre modul in care a renuntat la facultate, cum a fost dat afara din propria companie si cum a facut fata diagnosticului de cancer pancreatic.

Elementul care leaga toate aveste povesti este capacitatea de a depasi momente dificile in viata si a persevera in acelasi timp, marcand o poveste incurajatoare pentru orice antreprenor aflat la ananghie.

Drive: The Surprising Truth About What Motivates Us

Cum poti angaja oameni foarte buni pe care sa ii convingi sa  lucreze pe gratis si apoi sa lansezi produsul pe piata gratuit? Nu e imposibil.

Chiar companii ca Linux si Wikipedia au reusit sa faca asta, iar o societate pentru incurajarea artei a postat un tutorial animat extrem de util mai ales pentru cei care lucreaza in marketing si vanzari despre lucrurile care ii motiveaza pe angajati, o ilustrare simpatica pe un fundal alb.

Muhammad Yunus: The Social Business Model

Muhammad Yunus, un economist important din Bangladesh descrie cum si-a creat modelul social de business si modul in care altii pot crea un model propriu de afacere.

Companiile care se axeaza pe responsabilitate sociala au succes pentru ca rezultatele finale sunt orientate catre ceilalti, nu doar catre profit, sustine economistul in videoclipul de pe YouTube.

Seth Godin: Ideas That Spread, Win

Expertul in marketing Seth Godin vorbeste despre modul in care una dintre cele mai mari inventii din toate timpurile, painea feliata, nu ar fi ajuns nicaieri, fara marketing.

De fapt, pentru vreo 17 ani dupa ce a fost inventata, nimeni nu cumpara paine feliata pentru ca nu exista o piata pentru asa ceva si oamenii nu stiau ca ar putea avea nevoie de asa ceva.

Odata cu initiativa unei companii de patiserie ideea a fost promovata si a devenit indispensabila pentru multi oameni, in ziua de azi.

How to Craft Your 300-Second Elevator Pitch or Networking Introduction

Vanzarea tine foarte mult de felul in care iti structurezi spotul publicitar.

Cum te prezinti? Ce informatii prezinti in primele zece secunde? Cum inchei acel spot?

McAfee prezinta modalitatile prin care sa iti alcatuiesti o scurta prezentare a produsului  pentru a maximiza eficienta cu care folosesti factorul timp.

Compania sustine ca desi enuziasmul este foarte important in prezentare, maximul de eficienta o are totusi provocarea audientei de a dori mai mult.

#afaceri, #ceo, #companie, #manageri de succes, #video youtube, #youtube , #stiri Steve Jobs