Bill Gates: Nu ma deranjeaza rautatile lui Steve Jobs

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 08:09
2612 citiri
Bill Gates: Nu ma deranjeaza rautatile lui Steve Jobs
Foto: Bill Gates/ SURSA: Microsoft.com

Bill Gates este tinta unor replici acide atribuite lui Steve Jobs, in biografia scrisa de Walter Isaacson. Cu toate acestea, Gates a raspuns cu zambetul pe buze, in fata presei: "Nu ma deranjeaza absolut nimic. Steve a facut o treaba foarte buna", raspunde fondatorul Microsoft.

Relatia dintre Steve Jobs si Bill Gates a avut, intotdeauna, la baza, competitia tehnologica. Asadar, nimeni nu s-ar fi imaginat ca Jobs ar fi putut sa aiba prea multe citate reconciliante in bibliografia sa scrisa de Walter Isaacson.

Intr-un interviu acordat ABC News, Gates a declarat ca nu il deranjeaza absolut deloc "rautatile" aruncate de Jobs la adresa lui in ultimele sale luni din viata, scrie CNET.

"Nu ma deranjeaza absolut nimic", declara acesta in fata jurnalistilor, "Steve Jobs a facut o treaba foarte buna", adauga fondatorul Microsoft.

Cu toate acestea, Bill Gates a aruncat si el niste replici destul de dure, chiar in cartea lui Isaacson, una dintre ele fiind cea in care il numeste pe Jobs "o fiinta umana ciudat de defecta".

In replica, Jobs spunea despre Gates ca ar fi fost "un individ mult mai valoros daca ar fi luat LSD macar o data sau daca ar fi plecat sa mediteze undeva departe de civilizatie, eventual intr-o zona 'ashram'".

In plus, Jobs l-a acuzat pe Gates ca "a furat fara rusine ideile altor oameni".

Gates a insistat sa clarifice ironic, in cadrul uni interviu acordat ABC News, ca plecarea in India nu este o conditie de baza pentru succesul antreprenorial.

"In cursul celor 30 de ani in care am lucrat impreuna, Steve Jobs a spus o multime de lucruri dragute despre mine si o multime de lucruri destul de dure". Intr-adevar, Jobs era un personaj acid, spune Bill Gates.

Gates nu s-a putut abtine, insa, sa adauge o perspectiva proprie. El insista sa aduca aminte tuturor cat de mult s-a chinuit Jobs in fata "atacurilor tehnologice violente" ale dispozitivelor practice, specifice Microsoft, create cu o gandire condusa de jumatatea stanga a creierului.

"El a recunoscut, de cateva ori chiar, ca produsele sale aveau un pret atat de ridicat incat aveau mici sanse de supravietuire pe piata. Asadar, faptul ca noi aveam succes cu producia de masa, inclusiv cu preturi variate, era greu de acceptat", a explicat Bill Gates.

Criticii Microsoft ar putea spune ca Bill Gates inca se bucura la gandul ca l-a impins, practic, pe Jobs in afara pietei. Din perspectiva lui Jobs, insa, Microsoft sustinea tot ceea ce el ura mai tare - nu neaparat productia in masa in sine, ci lipsa de bun gust "in masa".

Bill Gates si Steve Jobs sunt doua personaje care, pur si simplu, gandeau diferit. Gates este exemplul concret care poate fi asociat cuvantului "destept", in timp ce Jobs era ingeniozitatea intruchipata, daca judecam dupa natura dispozitivelor lansate pe piata tehnologica.

In mod sigur nu am fi avut nicio sansa sa ii vedem impreuna la o petrecere sau admirand o galerie de arta. La urma urmei, ambii au cunoscut victoria totala in emisfera fiecaruia de gandire. Astfel, Gates a dominat intotdeauna tehnologia gandita cu emisfera stanga a creierului, in timp ce Jobs a dominat partea dreapta, a creativitatii.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

#Steve Jobs atac Bill Gates, #Bill Gates replici, #biografia lui Steve Jobs , #stiri Steve Jobs