Cine il inlocuieste pe Steve Jobs si ce va trebui sa faca la Apple

Joi, 25 August 2011, ora 00:00
1753 citiri
Cine il inlocuieste pe Steve Jobs si ce va trebui sa faca la Apple

Steve Jobs, directorul executiv al Apple, si-a anuntat joi demisia din fruntea gigantului. In locul sau, membrii boardului companiei l-au propus pe Tim Cook, directorul de operatiuni de la Apple ca inlocuitor pentru cel care a revitalizat Apple in ultimii 14 ani, prin coordonarea lansarii unor produse inovative, precum iMac-ul, iPod-ul, iPhone-ul sau tableta iPad.

Ce trebuie sa stii despre Cook?
- Tim Cook are 50 de ani si practic el este cel care a condus in ultimii ani Apple, Steve Jobs confruntandu-se cu o serie de probleme medicale. Nu este un vizionar, insa a condus meticulos operatiunile zilnice de la Apple
- este un workaholic si este foarte atent la detalii
- este in companie din 1998 si este considerat a fi singura persoana care intelege ceea ce inseamna a conduce Apple.
- filosofia lui Cook: "Suntem aici ca sa facem niste produse grozave, remarcabile si, acest lucru nu se va schimba. Ne vom axa de fiecare data pe inovare. Punem baza mereu pe ceea ce este simplu. Preferam sa spunem 'nu' unor mii de proiecte care sa ne concentram atentia pe cateva care sunt cu adevarat importante si inseamna ceva pentru noi"
- Cook este foarte bine remunerat de Apple, obtinand 59 de milioane de dolari in ultimul an. Steve Jobs avea un salariu simbolic - 1 dolar, dar are actiuni la Apple in valoare de 2,1 miliarde de dolari.


Art Levinson, membru in boardul companiei Apple, a declarat ca are "incredere totala in Tim, el este persoana potrivita ca sa fie noul CEO. Steve Jobs va continua sa fie alaturi de Apple cu sfaturile sale pretioase."
Cateva dintre cuvintele folosite la despartire de Steve Jobs: "Cred ca zilele cele mai frumoase si cele mai inovative acum vor veni pentru Apple. Sunt nerabdator sa urmaresc evolutia companiei si sa o ajut din noul meu rol".


Ce se va intampla cu Apple?

Tim Cook va trebui sa continue munca lui Steve Jobs. Va trebui sa lanseze versiuni noi pentru Mac-uri, iPhone-uri, iPad-uri si iPod-uri. Exista un plan pentru aceste produse pe urmatorii sapte ani. Urmatoarea versiune a lui iPhone va fi prezentata publicului la jumatatea lui octombrie. Lupta cu Samsung si ceilalti competitori se va inteti, iar Tim Cook va trebui sa faca fata cu brio acestui razboi. Si, deocamdata, valoarea companiei atinge noi culmi, facandu-se, mai nou, diverse comparatii intre rezerva federala a SUA si disponibilul de cash al lui Apple. 

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#demisie, #imac, #ipad, #iphone, #ipod, #steve jobs, #tim cook , #stiri Steve Jobs