Cine sunt noii Steve Jobs: Topul celor mai inovatoare personalitati din lumea high-tech

Luni, 22 August 2011, ora 11:03
1984 citiri
Cine sunt noii Steve Jobs: Topul celor mai inovatoare personalitati din lumea high-tech

In clasamentul anual al celor mai inovatoare personalitati, revista Fortune nu i-a inclus nici pe seful Apple, Steve Jobs, si nici pe fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg. In top au fost insa mentionati fondatorii LinkedIn, Spotify si Square, dar si inventatorul Kinect. 

Avand in vedere modul cum arata topul, renumita revista economica pare sa ne rezerve cateva surprize. Ramane de vazut insa cum va arata clasamentul cu toate cele 50 de pozitii, care va fi publicat in septembrie, relateaza Sky.it.

In 2010, cele mai inovatoare personalitati au fost clasificate in functie de pozitia pe care o ocupa in companii: CEO, fondator, inginer. De data aceasta, insa, editorii revistei Fortune au decis sa intocmeasca clasamentul acestora pe baza sectoarelor unde lucreaza: e-commerce, social, muzica si asa mai departe.

Numele acestora nu sunt de mare rezonanta, ca anul trecut, atunci cand Steve Jobs si Mark Zuckerberg au excelat, dar sunt similare clasificarii celor mai inovatori antreprenori sub 35 de ani, redactate de Technology Review.

Conform sursei citate, nici clasamentul celor mai bogati oameni din lumea hi-tech, bazat pe calculele revistei Forbes, nu a interesat pe cei de la Fortune.

Iata cum sta insa topul, in functie de domeniile de activitate:

E-commerce

In categoria e-commerce au dominat Vinit Bharara si Marc Lore, creatorii site-ului Diapers.com, absorbit apoi de catre societatea Qidsi.

Cei doi vechi prieteni au pus bazele afacerii vanzand online scutece pentru copii, cu preturi mici si livrare rapida, ceea ce a atras printre abonatii site-ului numerosi parinti.

Oferta a fost apoi extinsa de la scutece la tot ceea ce ar putea interesa clientii, de la produsele de uz casnic, la imbracaminte speciala destinata copiilor atunci cand se joaca.

Cu servicii impecabile, activitatile Quidsi au devenit una dintre afacerile cele mai atragatoare de e-commerce la nivel mondial, astfel incat compania a fost achizionata de Amazon in iarna anului 2010, la 545 milioane de dolari. Astazi cei doi prieteni continua sa conduca operatiunile Quidsi din interiorul Amazon.

Citeste continuarea pe ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#clasament fortune, #ecommerce, #fortune steve jobs, #noii steve jobs , #stiri Steve Jobs