Defectele iPhone 4: unde a gresit Steve Jobs

Vineri, 25 Iunie 2010, ora 02:05
8942 citiri
Defectele iPhone 4: unde a gresit Steve Jobs

Desi se vinde "ca painea calda", fanii Apple nerabdatori sa puna mana pe cea mai noua versiune a popularului iPhone au inceput deja sa depuna plangeri la adresa companiei.

La scurt timp de la intrarea gadgetului pe rafturile magazinelor, proaspetii detinatori de iPhone 4 au raportat probleme cu semnalul, zone colorate pe ecran, zgarieturi ale carcasei si erori la conectarea accesoriilor.

Problema cea mai frecventa se refera la faptul ca smartphone-ul isi pierde semnalul, atunci cand este tinut cu mana stanga de partea de jos a aparatului.

Spre deosebire de modelele precedente, antena iPhone 4 este sub forma unei benzi care inconjoara gadgetul.

Unii analisti IT sunt de parere ca eroarea este a sistemului de operare si nu tine de partea de hardware.

Un utilizator a postat pe Youtube un clip in care a aratat cum un model mai vechi de iPhone pe care s-a instalat noul sistem de operare, iPhone 4 OS, prezinta probleme similare cu semnalul.

Pentru a rezolva problema, Apple a inceput sa comercializeze o carcasa de cauciuc de 29 de dolari, care nu permite contactul direct intre mana utilizatorului si antena-banda.

Nu este prima oara cand o versiune de iPhone prezinta probleme de receptionare a semnalului. In urma cu doi ani, la cateva zile dupa lansarea iPhone 3G, utilizatorii raportau probleme cu semnalul retelelor 3G, care pica fara niciun motiv.

Pana la urma, s-a dovedit ca problema tinea de partea de programare a gadgetului, fiind reparata de Apple cu un update a sistemului de operare.

Pierderea semnalului nu este singurul motiv de plangere pentru utilizatorii care au asteptat cu sufletul la gura lansarea celui mai nou gadget gandit de echipa lui Steve Jobs.

Unii detinatori de iPhone 4 au raportat ca ecranul telefonului abia scos din cutie prezinta o zona galbena, care nu dispare nici dupa ajustarea setarilor de display.

Desi Apple a declarat ca sticla speciala folosita pentru carcasa iPhone-ului va impiedica aparitia de zgarieturi, utilizatorii s-au plans ca noul telefon se zgarie mai usor decat celelalte modele.

O alta problema raportata se refera la conectivitatea perifericelor. Unele accesorii Bluetooth dezvoltate de alte companii decat Apple nu sunt detectate de iPhone 4 sau functioneaza defectuos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Apple se confruntă cu un nou proces judiciar. Care este motivul
Apple se confruntă cu un nou proces judiciar. Care este motivul
Apple se confruntă cu un nou proces judiciar, de această dată în Regatul Unit, unde un grup de aproximativ 1500 de dezvoltatori de aplicații a intentat o acțiune în instanță împotriva...
#4, #apple, #iphone, #jobs, #probleme, #smartphone, #steve jobs , #stiri Steve Jobs