FOTO: Fanii Apple ii aduc un ultim omagiu lui Steve Jobs

Joi, 06 Octombrie 2011, ora 14:44
2465 citiri
FOTO: Fanii Apple ii aduc un ultim omagiu lui Steve Jobs

Admiratorii lui Steve Jobs s-au strans joi in fata magazinelor Apple din intreaga lume, pentru a-i aduce un omagiu vizionarului care a transformat viata de zi cu zi a milioane de oameni, relateaza Mediafax.

Confondatorul Apple a murit la Palo Alto, in California, la varsta de 56 de ani, dupa o lupta indelungata cu cancerul. El a demisionat de la conducerea companiei in luna august.

Numeroase persoane s-au strans in parcul Mission Dolores, din San Francisco, pentru un priveghi la care, in loc de lumanari, au fost folosite iPhone-uri.

Potrivit presei internationale, fani cu lacrimi in ochi s-au strans in fata magazinelor Apple din New York, Shanghai, Hong Kong, Sidney si alte orase importante, pentru a-i aduce un omagiu geniului creator al companiei. Ei au depus flori, fotografii ale lui Jobs si mere si au aprins lumanari.

Copiii din cartier au desenat inimi pe fatada casei lui Jobs din Palo Alto. Ei au lasat carioci pe jos pentru ca si altii sa poata scrie mesaje.

Politisti au fost desfasurati in zona pentru a mentine ordinea.

Steagurile din fata sediului Apple din Cupertino au fost coborate in berna, iar fani tristi s-au strans pe o peluza din apropiere pentru a depune flori.

Dupa cum arata comentariile online, fanii si expertii in IT din China au fost extrem de intristati de decesul lui Jobs, spunand ca numele nou lansatului iPhone 4S vine de la "iPhone pentru Steve". "Acum inteleg de ce iPhone 5 poate fi numit numai iPhone 4S, pentru ca vine de la 'iPhone pentru Steve'. Voi cumpara un nou iPhone 4S pentru a-mi aminti de marele Jobs", a scris bloggerul Xue Qi, potrivit agentiei Xinhua.

"Creativitatea si imaginatia sa a lasat intreaga lume uimita. Moartea lui inseamna sfarsitul unei epoci", a afirmat si bloggerul Li Rong.

La Hong Kong, fanii Apple au lasat in fata magazinelor floarea soarelui si mesaje, potrivit carora spiritul lui Jobs va trai pentru totdeauna si i se va simti lipsa.

La un magazin Apple din New York cineva a lasat un mar din care muscase, imitand logoul Apple.

In fata principalul magazin Apple, din Manhattan, oameni lasasera miercuri noapte buchete de trandafiri si lumanari, iar mai multe persoane stateau in liniste, folosindu-si laptopurile Apple.

David Lauder-Walker, in varsta de 42 de ani, se afla intr-un magazin Apple din San Francisco, cumparand casti pentru iPhone-ul sau, cand a primit un mesaj de la un prieten in legatura cu moartea lui Jobs. "A fost cu adevarat cineva care a schimbat discutii, pentru care suficient de bun nu era suficient de bun", a spus el.

#apple, #de ce a murit steve jobs, #steve jobs, #steve jobs a murit, #steve jobs deces, #steve jobs inmormantare, #steve jobs omagiu , #stiri Steve Jobs