Gadget-urile Casei Albe: Ce tehnologie folosesc Obama, Clinton si cei doi Bush

Marti, 22 Februarie 2011, ora 13:03
2024 citiri
Gadget-urile Casei Albe: Ce tehnologie folosesc Obama, Clinton si cei doi Bush

Pe 21 februarie a fost "Ziua Presedintelui" in America, iar pietele au fost inchise. Americanii au sarbatorit nasterea lui George Washington si a lui Abraham Lincoln, dar a fost de asemenea o zi buna pentru a-si aminti de toti cei 45 de presedinti ai SUA. Daca americanii si-au amintit de contributiile fiecarui presedinte care i-a condus, Business Insider a facut o selectie cu cele mai importante gadget-uri care "le-au luat mintile" lui Obama, Clinton, cei doi Bush si Nixon.

Obama

Actualul presedinte SUA a dus munca de convingere pentru un Blackberry.

Barack Obama a devenit dependent de Blackberry-ul sau, pe care si-l ia peste tot pe unde merge.

Din motive de securitate, acesta este limitat la doar 10 contacte. Persoanele cu care Obama are voie sa discute sunt extrem de atente pentru a nu dezvalui vreo informatie secreta.

De asemenea, Obama a avut merite deosebite astfel incat i s-a permis sa poarte si un iPad care contine muzica lui Jay-Z, Frank Sinatra si Maria Callas.

Fetele lui Obama nu au cont de Facebook

Cu toate ca presedintele SUA poate avea mult iubitul Blackberry, Prima Doamna Michelle Obama a declarat recent ca celor doua fetite, Malia (12) si Sasha (9) nu li s-a permis sa aiba conturi de Facebook.

 Interdictia va ramane in vigoare pana in momentul in care Obama va parasi Casa Alba, ceea ce inseamna ca Malia ar putea sa-si petreaca intreaga adolescenta fara Facebook.

George W Bush

Si-a cumparat un Blackberry in octombrie 2009, insa acum optiunile sale s-au schimbat, Bush devenit un fan inrait al iPad-ului.

Sotia sa, Laura  a declarat pentry Yahoo News ca sotul ei este fan iPad fiindca poate sa citeasca Wall Street Jounal si sa joace Scrabble.

Bill Clinton

Fostul presedinte a declarat in cadrul unei conferinte ca a trimis doar doua email-uri ca presedinte.

Unul, pentru trupele americane in Marea Adriatica si altul pentru John Glen cel mai varstnic astronaut, care avea 77 de ani si 103 zile pe 29 octombrie 1998, cand a facut parte din echipajul navetei Discovery STS 95. Misiunea a durat 11 zile, incheindu-se pe 7 noiembrie 1998.

In 2009, Bill Clinton a licitat un iPod pe eBay si a donat castigul catre Music Rising, o organizatie de Caritate infiintata de chitaristul U2 pentru a ajuta la reconstructia New Orleans si a Golfului Mexic, dupa uraganul din 2006.

Fostul presedinte a incarcat iPod-ul cu 11 melodii ale artistilor preferati, printre care Van Morrison,Carly Simon si Elton John.

Clinton a primit primul sau iPhone chiar de la CEO-ul Apple, Steve Jobs.

Aparent, Steve Jobs ar mai fi oferit gadget-urile Apple si altor lideri modiali. De exemplu, presedintele rus, Dimitry Medvedev, a primit un iPhone, insa era blocat in AT&T si nu functiona in Rusia.

George H.W Bush

Potrivit lui Clinton, Bush Senior este un fanatic al Blackberry-ului.

In Martie anul trecut, Clinton a spus ca a incercat sa stea departe de Blackberry fiindca nu vrea sa se transforme in George Bush Senior, care in mod constant sta pe Blackberry trimitand mail-uri „ca un adolescent”.

Richard Nixon

Cel de-al 37-lea presedinte al Americii folosea un Uher 5000 ca cel din imagine pentru a asculta casetele inregistrate in Casa Alba.

Secretara lui Nixon, Rose Mary Woods spunea ca din greseala a apasat pe unul din butoanele aparatului si a sters 18 minute dintr-o inregistrare.

Speculatiile cu privire la ce anume se afla in acele minute sterse au devenit mai tarziu un element cheie in audierile Watergate.

6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#gadget, #tehnologiile pe care le folosesc presedintii , #stiri Steve Jobs