Internship-ul, primul pas catre succes si bani. Ce nume mari au ales aceasta cale?

Marti, 07 Iunie 2011, ora 13:12
2718 citiri
Internship-ul, primul pas catre succes si bani. Ce nume mari au ales aceasta cale?

Internship-ul presupune "munca de jos" fara pretentii financiare, de unde incepi sa arati de ce esti tu in stare. Mai mult, internship-ul este un "ritual" prin care multi oameni sunt nevoiti sa treaca, chiar si de mai multe ori, asa cum s-a intamplat si cu Steve Jobs, Bill Gates si chiar cu Steven Spielberg. 

Steve Jobs a obtinut primul job de vara la 12 ani, in Hewlett-Packard

Incercand sa construiasca un instrument electronic, Steve Jobs a realizat ca are nevoie de cateva componente si l-a sunat pe Bill Hewlett, al carui numar de telefon se afla in cartea de telefoane de la Palo Alto.

Presedintele Hewlett-Packard a fost foarte deschis la apelul tanarului Steve Jobs, in urma caruia i-a si oferit componentele necesare, dar si un job de vara la Hewlett-Packard intr-o  linie de asamblare de contoare de frecventa.

Chiar daca asamblarea  era o munca dificila pentru tanarul de 12 ani, entuziasmul l-a ajutat sa realizeze cu succes sarcini in domeniul pentru care facuse deja o pasiune: electronica.

La 17 ani, Bill Gates a facut internship la Casa Reprezentantilor din SUA

In internship-ul din timpul verii la Washington, Bill Gates a indeplinit responsabilitati precum curierat, pregatirea Camerelor pentru sesiunile zilnice si alte sarcini administrative, potrivit Business Insider.

Cativa ani mai tarizu, la o sedinta in Plen a Senatului privind posibilul monopol al Microsoft, Gates le-a reamintit reporterilor despre intenship-ul sau si a spus ca acolo a invatat ca nu trebuie sa se implice in politica.

CEO-ul Xerox, Ursula Burns si-a inceput cariera printr-un internship

Burns a participat la un internship chiar la Xerox, in 1980, ca inginer mecanic pe timpul verii in timp ce isi finaliza studiile de masterat la Universitatea din Columbia.

De acolo, Burns a “escaladat” scara ierarhica de la pozitii in Product Development and Planning, la Assistent Manager si vice-presedinte.

Burns a fost numita CEO in iulie 2009, luand locul Annei Mulchany.

Andrea Jung, CEO Avon a participat la un internship la Bloomingdale’s

Jung este nascuta in Canada si a participat la un internship in New York la Bloomingdale’s inainte sa fie absolventa “magna cum laude” la Universitatea Princeton in 1979.

Dupa ce a lucrat la un lant de retail in San Francisco timp de cateva ani, Jung a devenit director la Neiman Marcus din 1991 pana in 1993.

Andrea Yung s-a alaturat companiei Avon in luna ianuarie 1994 ca presedinte al grupului de marketing din S.U.A. De aici a evoluat la pozitii superioare in cadrul echipei de marketing, iar in 1999 denumita CEO al grupului, urmand ca in 2001sa devin Presedintele Avon Products.

Steven Spielberg si-a inceput cariera intr-un internship neplatit cu norma intreaga la Universal Studios

In cadrul internship-ului de la Universal Studios, Spielberg a foacut primul sau film de scurt metraj pentru difuzare teatrala.

Dupa ce Sidney Shenberg, vice-presedintele de productie al Universal pe atunci, a vazut filmul l-a si angajat pe Spielberg. Astfel, Steven Spielberg a devenit cel mai tanar regizor care a semnat vreodata un contract pe termen lung cu un studio atat de important de la Hollywood.

#bani, #cariera, #internship, #job, #munca, #munca de jos, #steve jobs, #succes , #stiri Steve Jobs