"Lumea Star Trek": Profetii care au devenit realitate

Duminica, 27 Februarie 2011, ora 17:51
2886 citiri
"Lumea Star Trek": Profetii care au devenit realitate

Tehnologia a proiectat umanitatea in viitorul prezis de science-fiction. Inainte sa iti cheltuiesti toti banii de pe card achizitionand noul produs Apple, vezi care sunt produsele venite din lumea Star Trek.

Iata cateva profetii tech din carti si filmele de science-fiction, care au devenit realitate.

Start Trek PADD/ iPad-ul

In 1987, in Star Trek aparea PADD-ul (Personal Acces Display Device), tableta folosita de capitanul Picard.

27 de ani mai tarziu, Steve Jobs adauga in fata un “i”. Astfel s-a lansat iPad-ul, celebra tableta pe care multi si-o doresc in prezent.

Seriile “Foundation”/Wikipedia

In seria "Fundatia" a lui Isaac Asimov, autorul scria despre un matematician numit Hari Seldon, care a fondat un domeniu academic de studiu, numit “psihoistorie”, care ii permitea sa prezica viitorul bazat pe probabilitati.

Cand a prezis Caderea Imperiului Galactic, acesta a scris un volum numit Enciclopedia Galactica.

Spre deosebire de Wikipedia, Enciclopedia Galactica pemite doar celor mai buni din Galaxie sa “editeze” articole.

Matrix/ World of Warcraft

In Matrix, populatia este inrobita de masini intr-o lume virtuala care exista doar pentru a impiedica oamenii sa se revolte.

Bizzard a facut ceva mai bun si a convins oamenii sa plateasca 15 $/luna pentru a avea privilegiul de a intra in lumea Warcraft.

Snow Crash/ Second Life

Actiunea romanului lui Neal Stephenson are loc pe internet, intr-o lume virtuala captivanta numita Metaverse, o prelungire a vietii reale.

Linden Labs a construit o prelungire a vietii reale in lumea virtuala si a numit-o Second Life, iar oamenii au folosit-o pentru a vinde terenuri virtuale pentru bani reali.

Gattaca/ Testele genetice facute acasa

In lumea Gattaca, valoarea individului uman este determinat doar de genele sale, care sunt gandite sa determine potentialul de realizare in viata.

In viata reala, umanitatea nu a ajuns atat de departe, insa serviciile genetice de testare acasa cum ar fi 23andme.com te ajuta sa vezi ce predispozitie genetica ai la boli, ce reactii  ai la diferite medicamente si chiar informatii cu privire la stramosii tai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Yale Linus L2: încuietoarea inteligentă cu care îți încui casa direct de pe telefon. La ce preț este disponibilă
Yale Linus L2: încuietoarea inteligentă cu care îți încui casa direct de pe telefon. La ce preț este disponibilă
Yale, companie recunoscută pe plan global pentru soluțiile sale de securitate, a anunțat lansarea unei noi încuietori inteligente pe piața din România. Noua generație, numită Linus L2,...
Lenovo extinde disponibilitatea tabletei de gaming Legion Tab Y700. La ce preț este oferită
Lenovo extinde disponibilitatea tabletei de gaming Legion Tab Y700. La ce preț este oferită
Lenovo extinde disponibilitatea tabletei Legion Tab Y700, introdusă inițial pe piața din China, lansând-o acum și pe piețele internaționale. Dispozitivul, conceput special pentru iubitorii...
#internet, #lume virtuala, #produse tech, #produse tech din start trek, #star trek, #tableta, #tehnologie , #stiri Steve Jobs