Medvedev cauta inspiratie pentru relansarea economiei Rusiei in Silicon Valley

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 15:05
1097 citiri
Medvedev cauta inspiratie pentru relansarea economiei Rusiei in Silicon Valley

"Titanii" americani ai industriei high-tech se vor intalni miercuri cu o provocare neobisnuita, presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, urmand sa viziteze Silicon Valley in cautare de idei si modele pentru relansarea economiei rusesti, transmite Reuters, precizeaza Mediafax.

Medvedev va face un tur de forta in Silicon Valley, "leaganul" industriei IT, regiune considerata de presedintele rus un model "foarte interesant", care ar putea fi urmat si de Rusia.

Dupa mai mult de un deceniu de liberalizare relativa, economia Rusiei este inca impotmolita in dependenta de resursele energetice si se bazeaza pe exporturile de gaze naturale catre Europa si de petrol catre intreaga lume.

Medvedev cauta acum noi zone in care Rusia s-ar putea dezvolta.

Printre prioritatile care trebuie abordate de guvernul de la Moscova este imbunatatirea legislatiei pentru protectia drepturilor de proprietate intelectuala, conditie cheie in eforturile Rusiei de aderare la Organizatia Mondiala a Comertului (OMC).

Subiectul va fi cu siguranta dezbatut in cadrul intalnirii dintre Medvedev si presedintele american Barack Obama programata pentru sfarsitul acestei saptamani la Washington, potrivit unor surse din cadrul administratiei SUA.

Rusii vor fi nevoiti sa parcurga pasi practici, la fel ca orice alt membru in devenire al OMC", a afirmat oficialul citat.

Relatia dintre Rusia si Statele Unite s-a imbunatatit semnificativ in ultimul deceniu, insa aceasta apropiere nu asigura in totalitate partii ruse statutul de membru al OMC, noteaza Reuters.

"Nu este vorba de un favor catre noi sau catre OMC. Este in primul rand in interesul protejarii productiei inelectuale, inovatiei care iese din industria rusa", a adaugat reprezentantul Casei Albe.

In Silicon Valley, Medvedev ii va vizita pe directorul general al Apple, Steve Jobs, pe CEO-ul Cisco Systems, John Chambers, si pe sefii Twitter Inc, Evan Willians si Biz Stone.

Presedintele Rusiei, care va incheia ziua de miercuri cu un discurs la Universitatea Stanford, descrie Silicon Valley drept "un loc unde poti invata lectii despre modernizare".

Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Ultima postare publică făcută de Christine Lagarde pe rețelele sociale a declanșat un nou val de comentarii critice din partea europenilor. Lagarde este acuzată că face declarații care...
#economie, #medvedev, #relansare, #rusia , #stiri Steve Jobs