Obama, Gates, Murdoch, Zuckerberg - si-au exprimat regretul fata de decesul lui Jobs

Joi, 06 Octombrie 2011, ora 12:10
1912 citiri
Obama, Gates, Murdoch, Zuckerberg - si-au exprimat regretul fata de decesul lui Jobs

Barack Obama, Rupert Murdoch, Bill Gates, Mark Zuckerberg se numara printre personalitatile care si-au exprimat regretul fata de decesul lui Steve Jobs, cofondatorul Apple, miercuri, la varsta de 56 de ani, din cauza unui cancer la pancreas, informeaza Reuters, preluat de Mediafax. 

Presedintele american Barack Obama l-a numit pe Steve Jobs "un vizionar si un mare inovator american".

"Steve s-a numarat printre cei mai mari inventatori americani - suficient de curajos sa gandeasca diferit, suficient de curajos sa creada ca poate schimba lumea si suficient de talentat sa o faca", a spus Obama. "Lumea a pierdut un vizionar. Si poate nu exista un tribut mai mare adus succesului lui Steve decat faptul ca multa lume a aflat de decesul sau pe un dispozitiv inventat de el".

Numeroase personalitati din politica, tehnologie, lumea afacerilor si divertisment s-au alaturat lui Obama, aducandu-i un omagiu lui Jobs.

Astfel, Bill Gates, cofondator si presedinte al Microsoft, a declarat: "Eu si cu Steve ne-am cunoscut in urma cu aproape 30 de ani si am fost colegi, competitori si prieteni pe parcursul a peste jumatate din vietile noastre. Lumea cunoaste rar pe cineva care a avut un impact atat de profund cum l-a avut Steve, efectele acestui impact vor fi simtite de multe generatii viitoare. Pentru cei dintre noi destul de norocosi sa fi lucrat cu el este o nebuneasca mare onoare".

La randul sau, Rupert Murdoch, CEO al News Corporation, a spus: "Azi am pierdut unul dintre cei mai influenti ganditori, creatori si antreprenori ai tuturor timpurilor. Steve Jobs a fost pur si simplu cel mai mare CEO al generatiei sale. Desi sunt profund intristat la auzul vestii despre moartea sa, imi amintesc de puternicul impact avut de el in revolutionarea modului in care oamenii consuma media si divertismentul. Sunt alaturi de familia sa si de toti cei care au avut oportunitatea sa lucreze alaturi de el in concretizarea multora dintre viziunile sale".

Mark Zuckerberg, fondator si CEO al Facebook, ii multumeste lui Steve Jobs ca i-a fost "mentor si prieten". "Multumesc ca ne-ai aratat ca ceea ce construiesti poate schimba lumea. Imi va fi dor de tine", mai spus Zuckerberg.

Bob Iger, CEO al Walt Disney Co, spune ca Steve Jobs i-a fost un "mare prieten si un consilier de nadejde". "Mostenirea lui se intinde dincolo de produsele pe care le-a creat sau afacerea pe care a construit-o. Vor fi milioanele de oameni pe care i-a inspirat, vietile pe care le-a schimbat si cultura pe care a definit-o. Steve era atat de original, cu o minte cu adevarat creativa, imaginativa, care a definit o epoca. In ciuda a tot ceea ce a realizat, parea ca se afla abia la inceput", a adaugat Iger.

Actorul Arnold Schwarzenegger, fost guvernator al statului american California, a postat un mesaj pe Twitter: "Steve a trait Visul Californian in fiecare zi a vietii sale, a schimbat lumea si a fost o sursa de inspiratie".

Paul Allen, cofondator Microsoft, spune despre Steve Jobs ca a fost "un pionier al tehnologiei unic, care stia cum sa faca produse uimitor de grozave". "Din punctul de vedere al cuiva care s-a confruntat la randul lui cu probleme medicale, nu am putut decat sa ma simt incurajat de modul in care a perseverat", a mai spus Allen.

Michael Dell, CEO al DELL Inc., a declarat la randul sau: "Astazi lumea a pierdut un lider vizionar, industria tehologica a pierdut o legenda-simbol, iar eu am pierdut un prieten si un tovaras fondator. Mostenirea lui Steve Jobs va ramane in memoria generatiilor care vor veni".

Larry Page, CEO al Google, a spus despre Jobs ca a fost "un om mare cu realizari incredibile si inteligenta uimitoare". "Parea intotdeauna capabil sa spuna in cateva cuvinte ceea ce ar fi trebuit sa gandesti inainte sa te gandesti. Concentrarea sa asupra experientei utilizatorului, mai presus de toate, a fost intotdeauna o sursa de inspiratie pentru mine", a declarat acesta.

Fondatorul AOL, Steve Case, a spus pe Twitter: "Ma simt onorat ca l-am cunoscut pe Steve Jobs. A fost cel mai inovator antreprenor al generatiei sale. Mostenirea sa va dainui de-a lungul timpului".

Jeff Bewkes, CEO al Time Warner, a spus ca "lumea este un loc mai bun datorita lui Steve" Jobs. "Povestile pe care compania noastra le spune au devenit mai bogate datorita produselor pe care le-a creat. Era un competitor dinamic, curajos, un colaborator si un prieten. Intr-o societate care a cunoscut incredibile inovatii tehnologice de-a lungul vietilor noastre, Steve ar putea fi singurul simbol adevarat a carui mostenire sa dainuie mii de ani", a mai spus Bewkes.

Dick Costolo, CEO al Twitter, a scris pe platforma de socializare: "Foarte rar apare cineva care nu numai ca ridica standardele, ci creeaza un nou set de masuri. Odihneste-te in pace, Steve Jobs".

Arthur Sulzberger, Chairman al The New York Times Co., a spus ca Steve Jobs era un vizionar si un prieten minunat al The New York Times. "A impins limitele modului in care furnizorii de stiri si informatii interactioneaza cu utilizatorii. Ma numar printre cei care regreta profund decesul sau", a adaugat acesta.

John Riccitiello, CEO al Electronic Arts, spune despre Jobs ca era unic, "un nou tip de erou, care conducea prin actiuni marete si indraznete si voia perfectiunea". "Este cel mai bun model pentru un lider care isi doreste sa devina mare", a mai spus acesta.

John Lasseter si Ed Catmull, CCO si presedinte, Walt Disney si Pixar Animation Studios, au declarat: "Steve a vazut ceea ce putea sa faca Pixar inaintea noastra si a privit dincolo de ceea ce vreunul dintre noi isi imagina. Steve a crezut in visul nostru nebunesc de a face filme animate pe computer (...) Datorita lui, Pixar a devenit ceea ce este, iar puterea, cinstea si iubirea lui de viata ne-a facut niste oameni mai buni. Va face mereu parte din ADN-ul Pixar".

Decesul lui Steve Jobs a provocat miercuri seara un flux neintrerupt de reactii pe retelele de socializare Twitter si Facebook, unde numeroase persoane i-au adus un omagiu cofondatorului Apple, potrivit AFP.

La ora 17.00 (joi, 02.00, ora Romaniei), la San Francisco, aproape 20 la suta din mesajele trimise pe Twitter contineau termenii "Steve Jobs", potrivit site-ului specializat Trendistic.

Site-ul de microblogging era de altfel greu accesibil in cursul serii, la New York si Washington, au constatat jurnalistii AFP.

Astfel, cantaretul P Diddy, actrita Eva Longoria, primarul orasului New York, Michael Bloomberg, cineastul Spike Lee, rapperul Snoop Dogg figureaza printre vedetele care i-au adus de asemenea un omagiu pe Twitter.

Actorul Ashton Kutcher a schimbat chiar fotografia profilului sau, pe care a inlocuit-o cu logo-ul Apple.

Jurnalista franceza specializata pe retele de socializare Agnes Leglise reproduce, la randul sau, un citat atribuit lui Steve Jobs: "Daca traiesti fiecare zi ca si cum ar fi ultima, intr-o zi vei avea cu siguranta dreptate".

In plus, zeci de grupuri intitulate "RIP" ("Rest in peace", "Odihneste-te in pace") erau create pe Facebook la ora 1.30 GMT (4.30, ora Romaniei). Unul dintre ele avea deja 402 membri, iar un altul, intitulat "Odihneste-te in pace, ai facut lumea un loc mai bun", avea 400 de membri la sfarsitul serii.

Nascut la San Francisco la 24 februarie 1955, Steve Jobs avea grave probleme de sanatate de mai multi ani. El a fost atins in 2004 de o forma rara de cancer de pancreas si a suferit un transplant de ficat in 2009.

Aflat in concediu medical din ianuarie, el si-a anuntat demisia din postul de director general la 24 august, cedand conducerea adjunctului sau Tim Cook.

Steve Jobs a fondat compania intr-un garaj, in 1976, impreuna cu Steve Wozniak. El a demisionat in 1985, in urma unei lupte interne pentru putere, dar a revenit la conducere in 1997.

El a orchestrat de atunci lansarea unor produse vedeta, precum calculatorul iMac, tableta iPad sau telefonul multifunctional iPhone, a carui ultima versiune a fost prezentata marti.

Un site va fi pus la dispozitia celor care vor sa-i aduca un omagiu lui Steve Jobs, a anuntat familia acestuia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple se află în plin proces de dezvoltare a unei noi game de produse inteligente alimentate de inteligență artificială, inclusiv ochelari inteligenți, căști AirPods cu camere și inele...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#apple, #de ce a murit steve jobs, #steve jobs, #steve jobs a murit, #steve jobs deces, #steve jobs inmormantare, #steve jobs omagiu , #stiri Steve Jobs