Seful Oracle: demiterea CEO-ului HP, echivalenta concedierii lui Steve Jobs

Marti, 10 August 2010, ora 13:21
1980 citiri
Seful Oracle: demiterea CEO-ului HP, echivalenta concedierii lui Steve Jobs

Directorul general al Oracle, Larry Ellison, considera ca Hewlett-Packard (HP) a gresit fortand-ul pe CEO-ul Mark Hurd sa demisioneze, declarand pentru New York Times ca "este cea mai proasta decizie de personal" de cand Apple l-a demis pe Steve Jobs, in anii '80, informeaza Mediafax.

Hurd a parasit HP la sfarsitul saptamanii trecute, dupa un scandal de hartuire sexuala in urma caruia directorul nu a fost gasit vinovat de incalcarea politicii de hartuire a companiei, dar Consiliul de Administratie a ajuns la concluzia ca acesta a efectuat rapoarte "imprecise" de cheltuieli si a ascuns relatia sa personala cu Jodie Fisher. Fosta actrita a colaborat cu HP ca subcontractor, organizand evenimente pentru companie.

"Pierzandu-l pe Mark Hurd, consiliul HP nu a reusit sa actioneze in interesul angajatilor, actionarilor, clientilor si partenerilor companiei. Consiliul de Administratie a recunoscut ca a derulat o investigatie completa in privinta acuzatiilor de hartuire sexuala si ca a ajuns la concluzia ca acestea sunt pur si simplu false", arata Ellison intr-o scrisoare transmisa New York Times, preluat de Bloomberg.

Potrivit sefului Oracle, directorii HP s-au exprimat cu sase voturi pentru si patru impotriva in privinta dezvaluirii publice a acuzatiilor de harturie sexuala, dar au hotarat ulterior ca decizia sa fie considerata unanima.

Reprezentantii HP sustin ca decizia de a-l demite pe Hurd a fost unanima.

Apple l-a concediat in 1985 pe Steve Jobs, dupa o confruntare a acestuia cu directorul general de atunci al companiei, John Sculley.

Jobs a revenit la Apple 12 ani mai tarziu si a reusit sa readuca compania in prim-planul industriei eletronicelor de consum, ocupand in prezent postul de director general.

"Concedierea lui Jobs aproape a distrus Apple, si ar fi distrus compania daca Steve n-ar fi revenit sa-i salveze", noteaza Ellison.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ceo, #comparatie, #demitere, #hp, #jobs, #steve , #stiri Steve Jobs