Steve Jobs a murit

Joi, 06 Octombrie 2011, ora 07:37
2383 citiri
Steve Jobs a murit

Fostul director general si cofondator al Apple, Steve Jobs, s-a stins din viata in noaptea trecuta, la 56 de ani, in urma problemelor de sanatate cu care se confrunta de o lunga perioada.

"Suntem profund intristati sa anuntam ca Steve Jobs a decedat astazi", se arata intr-un scurt comunicat al consiliului de administratie al Apple, citat de Mediafax.

"Caracterul briliant, pasiunea si energia lui Steve au fost sursa a nenumarate inovatii care imbogatesc si amelioreaza vietile noastre, ale tuturor", adauga grupul din California.

Nascut la San Francisco la 24 februarie 1955, Steve Jobs avea grave probleme de sanatate de mai multi ani. El a fost atins in 2004 de o forma rara de cancer de pancreas si a suferit un transplant de ficat in 2009.

Aflat in concediu medical din ianuarie, el si-a anuntat demisia din postul de director general la 24 august, cedand conducerea adjunctului sau Tim Cook.

"Apple a pierdut un vizionar si un creator de geniu, iar lumea a pierdut o fiinta incredibila", a reactionat Cook, intr-un mesaj adresat angajatilor grupului, dat publicitatii.

Steve Jobs a fondat compania intr-un garaj, in 1976, impreuna cu Steve Wozniak. El a demisionat in 1985, in urma unei lupte interne pentru putere, dar a revenit la conducere in 1997.

El a orchestrat de atunci lansarea unor produse vedeta, precum calculatorul iMac, tableta iPad sau telefonul multifunctional iPhone, a carui ultima versiune a fost prezentata marti.

Un site de Internet va fi pus la dispozitia celor care vor sa-i aduca un omagiu lui Steve Jobs, a anuntat familia acestuia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple se află în plin proces de dezvoltare a unei noi game de produse inteligente alimentate de inteligență artificială, inclusiv ochelari inteligenți, căști AirPods cu camere și inele...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#apple, #de ce a murit steve jobs, #steve jobs, #steve jobs a murit, #steve jobs deces, #steve jobs inmormantare, #steve jobs omagiu , #stiri Steve Jobs