Steve Jobs: Boala mea este tratabila

Marti, 06 Ianuarie 2009, ora 10:27
2699 citiri
Steve Jobs: Boala mea este tratabila

Directorul executiv al Apple, Steve Jobs, a incercat sa puna capat zvonurilor legate de starea sa de sanatate, anuntand ca sufera doar de o problema hormonala, tratabila. In plus, aceasta este cea care a cauzat pierderea de greutate atat de dezbatuta in media si blogosfera americana.

In mod constant in ultimii ani au circulat zvonuri ca Steve Jobs este bolnav de cancer sau SIDA, ca este in stare terminala si ca Apple va ramane fara liderul sau, fondator si artizan al relansarii companiei. Zvonurile au ajuns sa afecteze puternic valoarea actiunilor companiei, prin asta reusind sa influenteze si afacerile Apple.

Steve Jobs a recunoscut ca faptul ca si-a anulat discursul de la Macworld a starnit un val si mai mare de speculatii, culminand cu stirile privind moartea sa. Steve Jobs a povestit ca a avut cancer pancreatic acum patru ani si ca pina la urma a ramas cu problema hormonala, care a dus si la scaderea de greutate observata de toata lumea. Este o problema de nutritite si un tratament usor de urmat, a subliniat Steve Jobs.

"Daca as fi in situatia sa nu pot conduce compania, sa nu pot sa-mi indeplinesc datoriile fata de Apple, as fi primul care as informa boardul director", a declarat fondatorul companiei. "Sper ca fanii din comunitatea Apple ma vor ajuta pentru a imi reveni mai rapid si vor sti ca eu voi pune totdeauna Apple pe primul loc", a precizat el.

Actionarii au primit bine vestea de la Steve Jobs, iar valoarea actiunilor Apple a crescut cu 4,5 procente. Saptamana trecuta, popularul blog Gizmodo a scris ca starea sanatatii lui Jobs s-a deteriorat, iar multi dintre actionari incepusera sa vanda din titluri.

Apple a anuntat recent ca discursul de la Macworld - unde este utima participare!! - va fi tinut anul acesta de Phil Schiller, senior vice-president al Apple pentru marketing. In mod normal Jobs tinea acest discurs anuntand noile produse ale companiei. Chiar si celebrul iPhone a fost anuntat astfel.

Conducerea companiei Apple a declarat oficial ca Steve Jobs merita sprijinul tuturor pentru a-si redresa sanatatea si pentru a reveni la conducerea companiei. Cancerul lui Jobs, descoperit in 2004, a fost tratabil pentru ca era intr-o faza incipienta.

Daca ar fi fost depistat mai repede, trecea si mai usor, spun medicii sai. Nu este vorba de forma mortala des raspandita a cancerului de pancreas (adenocarcinoma).

Analistii financiari se tem ca eventuala moarte sau retragere definitiva a lui Steve Jobs ar pune Apple intr-o situatie mult mai dificila, fara un vizionar la conducere. In 2008, Steve Jobs a facut din nou senzatie, aparand cu mult mai slab decat anul anterior. Apoi au aparut zvonuri despre o noua operatie, care ar fi rezolvat problema de greutate.

Analistii sperau ca seful Apple va aparea la Macworld tocmai pentru a alunga aceste zvonuri negative.

O parte dintre specialisti sustin in continuare ca Steve Jobs se va retrage de tot anul acesta.