Steve Jobs construieste o "nava spatiala"

Miercuri, 08 Iunie 2011, ora 12:17
1969 citiri
Steve Jobs construieste o "nava spatiala"

Steve Jobs a tinut un discurs in fata consiliului local al orasului Cupertino din California, pentru a obtine aprobarea de constructie a noului campus Apple. 

"Arata ca si cum ar fi aterizat o nava spatiala", este descrierea pe care o face insusi Jobs, potrivit Business Insider.

Constructia ar urma sa adaposteasca 12.000 de oameni. Forma acesteia va fi una circulara si, dupa cum spune seful Apple, nici un geam nu va fi drept.

Spre deosebire de prezentarile in care lansa diverse produse Apple, de aceasta data Steve Jobs s-a aratat mai calm si cu un entuziasm redus, evitand cuvinte precum "magic" sau "extraordinar".

Motivul ar fi ca de aceasta data, consiliul are putere decizionala mare, fiind in stare sa respinga proiectul daca ceva nu este in regula.

Si totusi, Jobs nu se lasa.

La intrebarea pusa de un membru al consiliului local daca Apple are de gand sa furnizeze Wi-Fi gratuit intregului oras, Steve Jobs a raspuns ca

Apple este cel mai mare platitor de taxe din Cupertino si ca ar prefera sa ramana in acelasi oras, pentru a plati taxe.

Mesajul indirect este ca, in cazul in care administratia locala ii respinge planul de constructie, Apple ar putea pleca.

Viitorul campus ar urma sa aiba propriul generator alimentat cu gaze naturale. Construcita va cuprinde un auditorium, unde Apple va gazdui marile evenimente de lansare, in loc sa inchirieze un spatiu in San Francisco.

#apple, #cupertino, #sediu apple, #steve jobs , #stiri Steve Jobs