Steve Jobs: cum sa inovam, ca la Apple

Joi, 30 Septembrie 2010, ora 17:04
3068 citiri
Steve Jobs: cum sa inovam, ca la Apple

Fie ca il admira pentru dedicare sau, din contra, il hulesc pentru incapatanarea de care da dovada de multe ori, toti actorii business-ului IT sunt de acord cu un lucru: Steve Jobs are o afinitate pentru inovare, reusind sa reinventeze aproape toate industriile in care a activat. 

Iata cateva dintre secretele lui Steve Jobs, care ar putea explica reusitele CEO-ului Apple, potrivit Business Insider.

Fa ceea ce iubesti

Steve Jobs si-a urmat inima inca de la inceputul carierei si, dupa spusele sale, acest lucru l-a ajutat. Inovarea nu poate aparea in absenta pasiunii.

Schimba lumea in care traiesti

Angajatii lui Jobs ii impartasesc viziunea si pasiunea pentru produsele Apple. De aceea, nu il ajuta sa-si puna in aplicare ideile, oricat de imposibile ar parea, numai pentru un salariu.

Foloseste-ti creierul

Inovarea nu exista fara creativitate, iar creativitatea este abilitatea de a vedea conexiuni acolo unde un ochi normal nu le vede.

Jobs crede ca un set mai mare de experiente ne largeste orizontul de intelegere a experientei umane.

Fabrica vise, nu produse


Pentru CEO-ul Apple, cei care cumpara produsele nu sunt "consumatori". Ei sunt oameni cu vise, sperante, dorinte si ambitii. Produsele de succes sunt cele care le vor da senzatia ca ii ajuta in indeplinirea acestora.

"Less is more"

Pentru Jobs, simplitatea este indeajuns de sofisticata. De la designul iPod-ului si pana la felul in care sunt impachetate produsele Apple, toate dau ideea de simplitate maxima.

Elimina ce nu este necesar, pentru ca necesarul sa vorbeasca mai mult, spune Jobs.

Stapaneste mesajul pe care vrei sa-l transmiti

Jobs este un povestitor corporate. Fiecare lansare Apple este un spectacol, sub bagheta celebrului CEO. Poti sa ai cea mai buna idee din lume, daca nu stii cum sa-i captivezi pe oameni cu ea, nu va avea valoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#apple, #inovare, #jobs, #produse, #steve jobs , #stiri Steve Jobs