Steve Jobs, desemnat "patronul deceniului"

Vineri, 06 Noiembrie 2009, ora 15:34
3150 citiri
Steve Jobs, desemnat "patronul deceniului"

Steve Jobs, patronul grupului Apple, a fost desemnat "patronul deceniului" de editorii revistei Fortune, pentru ca "a schimbat datele problemei pe cel putin trei piete" si pentru ca a sporit considerabil valoarea companiei pe care a fondat-o.

"Ultimul deceniu din lumea afacerilor apartine lui Steve Jobs", au afirmat editorii revistei Fortune, pentru care "impetuosul si stralucitorul" patron al grupului Apple "a transformat mediul afacerilor din Statele Unite", informeaza Mediafax.

Acest deceniu a inceput in 1997, cand Steve Jobs a revenit la comanda companiei pe care a infiintat-o in 1976 impreuna cu Steve Wozniak. Steve Jobs, considerat un adevarat vizionar, "a schimbat datele problemei pe trei piete in ultimii zece ani: muzica, film si telefoane mobile", accentuandu-si, totodata, amprenta asupra domeniului sau initial, cel al computerelor.


"Consumatorii care nu au deschis niciodata un raport anual sau o revista economica ii lauda gustul pentru design, revistele lui elegante si modul sau de a gandi in afara cararilor deja bautute", afirma editorii de la Fortune.


Compania Apple avea o valoare estimata la cinci miliarde de dolari, la inceputul anilor 2000, iar valoarea ei actuala este de 170 de miliarde de dolari.


Printre ceilalti patroni avuti in vedere pentru acest titlu acordat lui Steve Jobs, revista Fortune i-a citat pe Larry Page si Serghei Brin, fondatorii si patronii grupului Google, miliardarul Warren Buffet si pe Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft.

 

#apple, #companie, #jobs, #patron, #steve , #stiri Steve Jobs