Steve Jobs despre Flash, iPad si moartea PC-ului

Miercuri, 02 Iunie 2010, ora 13:49
2811 citiri
Steve Jobs despre Flash, iPad si moartea PC-ului

Prezent la conferintele D8 organizate de Wall Street Journal, CEO-ul Apple a vorbit despre diferenta de viziune intre Apple si Adobe, in ceea ce priveste viitorul continutului pe Internet, despre cazul iPhone-ului pierdut, dar si despre ce va urma dupa era PC-ului.

Steve Jobs a fost introdus in conferinta de nimeni altul decat seful News Corp, Rupert Murdoch, care a facut o serie de comentarii despre cum au ajuns companiile de IT si furnizorii de content sa se inteleaga mai bine.

Apple vs. Adobe

"Apple nu este compania cu cele mai multe resurse, din industrie. Am reusit pentru ca am studiat foarte bine toate optiunile, inainte de a face o alegere", a declarat Jobs.

Acesta a mai spus ca Apple nu a pornit un razboi impotriva Adobe, ci au luat doar o decizie de ordin tehnic, excluzand ceea ce altii considera folositor.

La fel s-a intamplat si atunci cand Apple a renuntat la unitatile optice, pentru modelul MacBook Air.

In opinia lui Jobs, tehnologia Flash si-a trait zilele de varf si urmeaza sa fie detronata de HTML5.

Pierderea prototipului iPhone

Intrebat despre cazul iPhone-ului pierdut si recuperat de blogul Gizmodo, care a scris despre detaliile tehnice ale acestuia, Steve Jobs a raspuns ca o ancheta cu privire la felul in care a ajuns proptotipul la Gizmodo este in desfasurare.

"Atunci cand faci un produs wireless, nu poti sa il testezi numai in laborator. Nu stim sigur daca iPhone-ul a fost uitat in bar sau furat."

Sinuciderile de la Foxconn

Jobs s-a aratat foarte ingrijorat de situatia muncitorilor din fabrica chineza Foxconn, care produce device-urile Apple. Numai in ultima luna, noua muncitori Foxconn au ales sa se sinucida.

"Incercam sa intelegem problema inainte de a actiona. Fabrica are 400,000 de angajati, dar si restaurante si sali de cinema."

Razboiul platformelor

Intrebat daca se afla intr-un razboi al platformelor cu ceilalti doi giganti Microsoft si Google, Jobs a raspuns ca nu s-a pus niciodata problema, in acest fel.

"Nu ne-am situat niciodata intr-un razboi cu Microsoft si poate de aceea l-am si pierdut", a glumit Jobs, completand ca singura grija a Apple este cum sa faca produse mai bune.

"Noi nu concuram cu Google ci ei concureaza cu noi. Nu noi suntem cei care ne-am dus pe segmentul motoarelor de cautare, ci ei au venit pe nisa noastra."

iPad, salvatorul jurnalismului

Jobs s-a declarat in favoarea mentinerii calitatii jurnalismului.

"Cred cu tarie ca o tara democratica depinde de libertatea presei. Avem nevoie de continut editorial mai mult ca oricand. Nu vreau sa ajungem o natie de bloggeri", a spus Jobs, in conferinta organizata de Wall Street Journal.

iPad va atrage lumea sa inceapa sa plateasca pentru continutul de calitate.

Va fi inlocuit PC-ul cu tablete?

Jobs a facut o analogie pentru a arata de ce gadget-uri precum iPad-ul vor lua locul PC-ului de astazi.

"Cand eram o natiune agrara, toata lumea avea camioane. Pe masura ce oamenii s-au mutat la oras, au inlocuit camioanele cu masini sport. PC-urile vor deveni greoaie si vor fi folosite din ce in ce mai putin."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
WhatsApp lansează o funcție extrem de interesantă pentru utilizatori
WhatsApp lansează o funcție extrem de interesantă pentru utilizatori
WhatsApp, aplicația de mesagerie folosită de milioane de oameni zilnic, introduce un nou instrument menit să faciliteze gestionarea mesajelor prin intermediul unui set de filtre de chat, așa...
#steve jobs, #apple, #ipad, #iphone, #flash , #stiri Steve Jobs