STEVE JOBS: legenda vie din spatele APPLE

Miercuri, 13 Iulie 2011, ora 14:37
3587 citiri
STEVE JOBS: legenda vie din spatele APPLE

Din garajul parintilor sai vitregi Steve Jobs a lansat o adevarata revolutie tehnologica si a construit Apple, cea mai valoroasa si invidiata companie IT din intreaga lume. 

Steve Jobs liderul emblematic si de neinfrant al revolutiei PC a dominat fara niciun fel de probleme Sillicon Valley in ultimele trei decenii. De la Macintosh la iPod, la iTunes sau iPhone, Jobs a lasat in urma sa o serie lunga de inventii, fiind unul dintre putinii oameni care au indraznit sa gandeasca diferit.

In continuare, CNBC a realizat o biografie a vietii lui Steve Jobs: de la adoptia sa din copilarie, la momentul in care a renuntat la facultate, la nonconformismul socant pentru lumea business, la momentul in care s-a imbolnavit de cancer si pana in 2011.

1955: Steve Jobs a fost adoptat la nastere

Jobs s-a nascut la 24 februarie 1955, in San Francisco si a fost adoptat de Paul si Clara Jobs. In casa lor a crescut Jobs si tot acolo a inventat si primul computer Macintosh, in garaj.

Parintii sai naturali, Abdulfattah Jandali si Joanne Simpson erau proaspat absolventi si necasatoriti in momentul in care s-a nascut Jobs.

Cuplul s-a casatorit mai tarziu cand au facut inca un copil, o fetita, pe care au ales sa o creasca langa ei.

Sora naturala a lui Steve Jobs este scriitoarea Mona Simpson.

1972: Steve Jobs renunta la facultate

Fapul ca Jobs a renuntat la facultate dupa doar un semestru, este bine cunoscut in intreaga lume.

Ce nu se stie este ca, dupa abandonarea scolii, Steve Jobs a plecat in calatorie in India in cautarea regasirii spirituale si s-a intors in Statele Unite cu profunde convingeri budiste si ras in cap.

Tot in aceasta perioada, Jobs a inceput sa consume si droguri, presa internationala sustinand ca experienta consumului de LSD ar fi fost catalogata de Jobs drept unul dintre cele trei lucruri importante realizate in viata lui.

1978: Steve Jobs devine pentru prima data tata

Ca si parintii sai naturali, Steve Jobs a devenit tata intr-o relatie neoficializata cu Chrisann Brennan, pictor cunoscut in SUA.

Jobs a refuzat sa recunoasca bebelusul, aducand drept argumenta ca este steril, iar Brennan a crescut copilul singura, cu greu.

Cativa ani mai tarziu, Jobs si-a recunoscut paternitatea fetei care a absolvit universitatea Harvard in 2000 si a devenit scriitoare.

1981-1982: Relatia cu Joan Baez

Jobs nu a confirmat niciodata ca ar fi avut vreo relatie cu cantareata Joan Baez, insa diferiti autori sustin ca cei doi chiar s-ar fi casatorit, insa varsta cantaretei nu i-a permis sa mai devina mama.

In 1982 Jobs a cumparat un apartament in cladirea de apartamente San Remo din Central Park West, New York.

Printre vedetele care au locuit in respectiva cladire se numara Demi Moore, Steven Spielberg si Steve Martin.

Jobs a petrecut ani de zile renovand apartamentul, dar nu s-a mutat niciodata acolo, ci l-a vandut mai tarziu cantaretului Bono, de la U2.

1984: Lansarea Mac

Apple a lansat computerul Macintosh cu memorie de 128k RAM in ianuarie 1984. In curand s-a simtit o nevoie evidenta de a adauga mai multa memorie si Apple a lansat o versiune actualizata cu memorie de 512k RAM.

1985: infiintarea NeXT

In urma unor certuri puternice cu CEO-ul Apple, John Sculley, Steve Jobs a parasit compania in 1985 si a pus bazele unei alte companii, NeXT Inc., cu acelasi obiect de activitate.

Partea de hardware a companiei nu a avut foarte mare succes, insa partea de software era atat de buna incat Apple a cumparat NeXT in 1997 si l-a “invitat” pe Jobs sa se intoarca in companie.

Software-ul lansat de NeXT a devenit ulterior baza pentru Apple OS X, utillizat astazi  la toate computerele Mac, la iPhone, iPod touch si iPad.

1991: Jobs se casatoreste

In 18 martie 1991 Jobs se casatoreste cu Laurene Powell , ceremonia fiind oficiata de un calugar budist, cuplul avand acum trei copii, Reed Paul, Erin Sienna si Eve.

1995: Toy Story

Chiar daca Jobs este cunoscut pentru succesul din lumea PC, prima realizare a sa a fost in anii ’90 cu filmul animat “Toy Story”, dupa ce Steve Jobs a cumparat studioul de animatii Pixar de la George Lucas, in 1986.

2004: Jobs primeste diagnosticul de cancer pancreatic

In iulie 2004 Jobs este supus unei operatii de cancer pancreatic si se intoarce la servicu in septembrie, dupa o perioada de recuperare.

2008: Jobs vorbeste despre modelul sau de business

Intrebat de o televiziune americana care este modelul sau de business, Jobs afirma ca trupa Beatles l-a inspirat.

“Erau patru baieti care aveau grija unul de celalalt, isi asigurau reciproc un echilibru, iar echipa in sine era mult mai buna decat fiecare individ in parte. Succesul se obtine in echipa, nu de unul singur”, afirma Jobs.

2008: apar zvonuri despre moartea lui Steve Jobs

In august 2008, Bloomberg a publicat din greseala un articol care anunta moartea lui Steve Jobs.  Jobs a privit intregul fiasco ironic si detasat.

La patru ani de la operatia de cancer pancreatic, Jobs a fost supus unei noi operatii, de transplant de ficat, in aprilie 2009.

In 2011, Apple anunta ca Jobs isi ia concediu medical.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple se află în plin proces de dezvoltare a unei noi game de produse inteligente alimentate de inteligență artificială, inclusiv ochelari inteligenți, căști AirPods cu camere și inele...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#apple, #jobs, #legenda, #steve jobs , #stiri Steve Jobs