Topul celor mai buni CEO din ultimii 20 de ani

Duminica, 10 Iulie 2011, ora 18:23
2044 citiri
Topul celor mai buni CEO din ultimii 20 de ani

Nume mari precum Steve Jobs, Rupert Murdoch sau Eric Schmidt sunt reprezentative pentru evolutia tehnologiei dar si mediului business din ultimii 20 de ani. Americanii au dat note punctuale prestatiei celor mai mari conducatori de corporatii si i-au clasificat intr-un top al oamenilor de succes din ultimii 20 de ani.

Pentru a conduce o companie ai nevoie de ceva mai mult decat un ego puternic. Ai nevoie de creativitate, trebuie sa fii dispus sa muncesti mult, sa stii sa fii un bun lider si o multime de alte trasaturi care sa te scoata in evidenta in fata competitiei.

Iata cativa CEO incadrati in topul Business Insider al celor mai profesionisti conducatori de companii ai ultimilor 20 de ani:

Steve Jobs, CEO al Apple intre 1976 si 1985, dar si din '96 pana acum ocupa primul loc in acest top, chiar daca Business Insider ii ofera nota 7 pentru reputatia personala.

Locul doi este ocupat de Jack Welch, directorul general General Electric in perioada 1981-2001, fata de care autorii sunt mai indulgenti si ii ofera nota 9.

CEO-ul Microsoft, Bill Gates are nota 6 la reputatia personala insa ocupa locul 3 in top, pentru prestatia sa la conducerea companiei intre 1975 si 2000.

Printre mogulii mentionati in top se regasesc si John Chambers, CEO Cisco din 1995 pana acum, Mark Zuckerberg care este in fruntea Facebook din 2004 sau Larry Ellison, care nu are o reputatie foarte buna, ca persoana, in cei 34 de ani de cand este CEO al Oracle, potrivit publicatiei citate.

CEO-ul Starbucks, Howard Schultz a castigat aprecierea americanilor si s-a clasificat pe locul 10 in topul celor mai buni directori generali din ultimii 20 de ani.

In continuare, este clasat Eric Schmidt, CEO Google, urmat de Rupert Murdoch, News Corporation si de Lou Gerstner, CEO IBM.

Pe locul 20 se afla Directorul General Ford, Alan Mullaly care conduce compania din 2006 pana acum, iar pe locul 21 in topul celor mai tari CEO din ultima vreme se regaseste si Indra Nooyi, Director Executiv Pepsi.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#ceo, #corporatie, #eric schmidt, #rupert murdoch, #steve jobs , #stiri Steve Jobs