Vanzari record iPhone 4S: 4 milioane de unitati

Duminica, 16 Octombrie 2011, ora 18:00
2468 citiri
Vanzari record iPhone 4S: 4 milioane de unitati

Apple ar putea vinde pana la 4 milioane de aparate iPhone la debutul pe piata din acest weekend, dupa ce clienti din intrega lume au format cozi la magazinele companiei pentru a cumpara unul dintre ultimele produse dezvoltate sub coordonarea lui Steve Jobs, potrivit Mediafax.

Noile aparate, disponibile de vineri in Statele Unite, Australia, Canada, Franta, Germania, Japonia si Marea Britanie, vor avea potrivit estimarilor analistilor performante superioare la debut, fata de lansarea iPhone 4 anul trecut, care a inregistrat vanzari de 1,7 milioane unitati in primul weekend, relateaza Bloomberg.

Pentru iPhone 4S, majoritatea estimarilor sunt de 2-3 milioane de unitati vandute, in timp ce Carl Jowe, analist la Yankee Group, se asteapta la vanzari de pana la 4 milioane de telefoane.

In New York, Londra, Tokyo si Frankfurt, sute de oameni s-au asezat la cozi la magazinele Apple, inca din timpul noptii.

La magazinul Covent Garden din Londra, 20 de angajati ai Apple au format un tunel uman pentru intrarea cumparatorilor in magazin.

"Sunt un fan inrait al Apple si am folosit produsele de la 12 ani. Aceasta companie a schimbat viata americanilor", a spus Cary Santos, de 24 de ani, care a stat la coada la magazinul Apple din Fifth Avenue, New York de joi seara. El si-a petrecut noaptea verificand e-mailurile si citind stirile pe aparatul sau iPad 2.

La Frankfurt, Grigori Stoliarov, de 27 de ani, angajat la Dekabank Deutsche Girozentrale, si-a petrecut noaptea in fata magazinului Apple de pe principala strada comerciala din oras, in pofida frigului patrunzator, pentru a fi printre primii 20 din cei peste 1.000 de oameni asezati la coada.

"Este o chestiune de prestigiu", a spus Stoliarov, care a ales trei iPhone si detine deja o tableta iPad 2.

La Londra, Harriet Sneddon, de 20 de ani, studenta IT, a stat la coada in fata unui magazin al operatorului de telefonie mobila O2.

"Sunt nebuna dupa Apple. Sper ca mai au un telefon, altfel o sa plang", a spus ea.

La Tokyo, circa 80 de persoane au stat la rand cu o zi inainte, iar dimineata in fata magazinului Ginza erau 800 de persoane.

Lansarea pe piata a iPhone 4S marcheaza sfarsitul erei Apple sub conducerea lui Jobs, care a murit in aceasta luna dupa o batalie de opt ani cu cancerul.

IPhone 4S a primit aprecieri majoritatea pozitive pentru soft-ul de recunoastere a vocii, procesorul mai rapid si camera foto imbunatatita si va ajuta Apple sa concureze mai eficient cu aparatele concurente dotate cu soft-ul Android al Google.

Actiunile Apple au crescut cu peste 10% in aceasta saptamana, sustinute de speculatiile ca lansarea iPhone 4S va fi un hit.

La inceputul tranzactiilor de vineri, titlurile Apple erau in crestere cu 2,5%, la 418,52 dolari pe unitate.

La inchiderea de joi, Apple era cea mai valoroasa companie din lume, cu o capitalizare de piata de 378,7 miliarde de dolari, comparativ cu cea a Exxon Mobile, aflata pe pozitia a doua, cu 371,3 miliarde de dolari.

Modelul iPhone 4S va fi disponibil mai tarziu in aceasta luna in alte 22 de tari, intre care irlanda, Italia, Mexic si Spania.

Apple nu a precizat cand va fi disponibil iPhone 4S in China, piata esentiala pentru dezvoltarea viitoare a companiei, potrivit directorului general Tim Cook.

Apple a anuntat la inceputul acestei saptamani ca a primit peste 1 milion de precomenzi pentru iPhone 4S.

Cei trei mari operatori americani care vand iPhone 4S, AT&T, Verizon Wireless si Sprint Nextel, au atras si ei comenzi ridicate.

Apple ar putea vinde un numar record de aparate iPhone in trimestrul care se va incheia in decembrie, datorita cererii mari, potrivit analistilor.

Gene Munster, analist la firma Piper Jaffray, estimeaza ca Apple ar putea comercializa peste 25 de milioane de iPhone-uri in acest trimestru.

IPhone, introdus in 2007, a devenit principala sursa de venit a Apple, realizand aproape jumatate din veniturile totale ale companiei.

Vanzarile noului model nu vor fi incluse in rezultatele din trimestrul patru, care vor fi publicate pe 18 octombrie.

Chiar si asa, profitul Apple a urcat cu 60% in acest interval, la 6,9 miliarde de dolari, iar vanzarile au atins 29,5 miliarde de dolari, potrivit estimarilor analistilor intervievati de Bloomberg.

#apple, #iphone 4s, #magazine apple, #steve jobs, #produse apple , #stiri Steve Jobs