Cat vrea sa obtina statul din privatizarea Tarom

Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 16:47
1927 citiri
Cat vrea sa obtina statul din privatizarea Tarom

Evaluarea pachetului de actiuni de 20% din capitalul TAROM s-a finalizat, actiunile urmand sa fie vandute pe bursa, iar autoritatile estimeaza sa obtina 50 milioane de euro din aceasta tranzactie, au declarat luni, reprezentanti ai companiei.

Cele 20 de procente ar trebui sa fie listate in luna noiembrie a acestui an, cu intarziere fata de calendarul initial, care stabilise luna mai a anului pentru listarea pe bursa.

In cadrul procesului de privatizare a TAROM, decizie luata avand in vedere angajamentele asumate de Guvern in fata Fondului Monetar International, consultantul care va asista compania in procesul de listare este format din societatile de investitii financiare Carpatica Invest - Swiss Capital, singurul care a depus oferta in cadrul licitatiei.

Initial, cele 20 de procente fusesera evaluate la minumum 20 milioane si maximum 60 milioane de euro. TAROM a selectat recent un nou director general, in persoana lui Christian Edouard Heinzmann, activitatea acestuia urmand sa inceapa din data de 19 noiembrie. Acesta a fost selectat tot in urma deciziei, luata impreuna cu FMI, de a a avea management privat la operatorul aerian national.

In data de 17 octombrie, Heinrich Vystoupil, fost manager pentru Romania al Austrian Airlines, a fost ales director general executiv al companiei TAROM, acestea renuntand dupa o saptamana deoarece pretentiile salariale au fost considerate exagerate de membrii Consiliului de Administratie al companiei TAROM.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#privatizare tarom, #pachet privatizare Tarom, #companie tarom manager , #Cifra de afaceri