Manescu: CA Tarom va discuta saptamana viitoare numirea a doi administratori si mandatul CEO-ului

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 14:11
1314 citiri
Manescu: CA Tarom va discuta saptamana viitoare numirea a doi administratori si mandatul CEO-ului
Sursa foto: Qmagazine.ro

Consiliul de Administratie al Tarom se va intruni saptamana viitoare, urmand sa analizeze numirea a doi noi administratori si prelungirea mandatului de director executiv al lui Christian Heinzmann, a declarat miercuri ministrul Transporturilor, Ramona Manescu.

Manescu a afirmat ca adunarea actionarilor, programata marti, nu a avut loc din cauza neprezentarii reprezentantilor SIF Muntenia, confirmand astfel informatiile publicate marti seara de MEDIAFAX.

"Am inteles ca saptamana viitoare este o sedinta a CA (...) Probabil ca vor fi cooptati cei doi noi membri, ca urmare a locurilor lasate libere", a afirmat ministrul, aflat in vizita la santierul metroului din Drumul Taberei.

Intrebata cine sunt noii administratori, Manescu l-a nominalizat doar pe reprezentantul Ministerului Transporturilor, secretarul de stat Manuel Donescu.

"Sunt mai multe CV-uri date consultantilor, cei care fac selectia, vom vedea, la momentul sedintei CA se vor alege cele doua persoane. Sigur, il stiu pe cel de la Ministerul Transporturilor, deocamdata", a spus ministrul.

Manescu a adaugat ca si revenirea mandatului CEO-ului Christian Heinzmann la perioada stabilita initial, de patru ani, va fi discutata de CA.

"Daca saptamana viitoare CA va decide prelungirea mandatului domnului Heinzmann el va ramane si atunci nu mai avem niciun conflict. Domnul Pascariu (Dan Pascariu, presedintele CA, n.r.) este deocamdata in CA", a spus ministrul.

In cazul in care nu va fi prelungit, mandatul lui Heinzmann se va incheia la 19 noiembrie.

Intrebat daca Dan Pascariu va ramane in functie dupa intrunirea CA, ministrul a evitat un raspuns concret.

"Intrebati Consiliul de Administratie, de ce ma intrebati pe mine?", a spus Manescu.

Potrivit unor surse apropiate situatiei, in adunarea actionarilor programata marti Pascariu urma sa fie revocat din pozitia de presedinte CA, iar mandatul belgianului Christian Heinzmann sa revina la durata de patru ani.

Tot marti, Nicolae Demetriade a anuntat ca a demisiont din functiile de administrator si director executiv al Tarom.

CA-ul Tarom a hotarat la 22 iunie sa urgenteze aplicarea masurilor din planul de management prin numirea lui Nicolae Demetriade in functia de administrator-director executiv, pe fondul unor conflicte intre Heinzmann si administratori care au avut ca efect si scurtarea mandatului CEO-ului, in iunie, de la 4 ani la 1 an.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#management Tarom, #Consiliu Administratie Tarom, #Ramona Manescu TAROM, #director general Tarom , #Management