Ministerul Transporturilor incepe selectia managementului privat la Tarom

Sambata, 22 Septembrie 2012, ora 13:00
2315 citiri
Ministerul Transporturilor incepe selectia managementului privat la Tarom

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) va incepe luni selectarea membrilor Consiliului de Administratie si a directorului general la Tarom. Noua conducere a companiei aeriene va trebuie sa ofere o strategie pentru vanzarea a 20% din actunile companiei.

Interviurile pentru selectarea noii conduceri a Tarom se vor face pe baza listelor furnizate de consultanti, iar selectia se va termina saptamana viitoare, potrivit Mediafax.

"Pentru Consiliul de Administratie interviurile incep luni, iar cele pentru directorul general vineri, urmand ca selectia sa se incheie in saptamana urmatoare", a declarat vineri seara ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

"Dorim ca pana la sfarsitul anului sa privatizam 20% din Tarom (...) Ne bazam pe capacitatea magerilor privati de a veni cu o strategie", a afirmat Silaghi.

Pentru pozitia de director general al Tarom au ramas in cursa zece candidati straini, a declarat Ovidiu Silaghi, citat de Ziarul Financiar.

Interviurile pentru selectarea managementului privat la celelalte companii din subordinea ministerului vor fi derulate in saptamanile viitoare dupa incheierea procedurilor in cazul Tarom, a mai spus ministrul Transporturilor.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a mandatat, la finalul lunii iulie, asocierea PwC-D&B David si Baias-George Butunoiu sa recruteze managementul superior, respectiv directorii generali si membrii CA, pentru companiile aflate sub autoritatea institutiei cu o cifra de afaceri mai mare de 7,3 milioane euro.

Recrutarea managementului superior vizeaza companiile CFR SA (CFR Infrastructura), CFR Calatori, Tarom, CNADNR, Metrorex, Aeroporturi Bucuresti, Administratia Porturilor Maritime Constanta, Administratia Canalelor Navigabile, Aeroportul International Timisoara "Traian Vuia" si Telecomunicatii CFR.

FMI: Privatizarea Tarom, o prioritate pentru Romania in 2012

In cadrul ultimei vizite a delegatiei Fondului Monetar in Romania, din luna august, Erik de Vrijer, seful misiunii FMI in Romania, a declarat ca privatizarea Tarom si CFR Marfa raman o prioritate pentru acest an.

FMI: Daca agitatia politica va continua, reducem perspectivele economice

Delegatia Fondului Monetar International s-a aratat nemultumita de intarzierea procesului de privatizare la TAROM si CFR Marfa, in cursul discutiilor cu oficialii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI).

In ultimii patru ani, Tarom a acumulat pierderi in valoare de 181 milioane de euro.

Privatizarea TAROM atrage interesul companiilor importante din Orientul Mijlociu si Asia, declara, in luna august, Septimiu Buzasu, secretar de stat la Ministerul Transportului si Infrastructurii, in timpul discutiilor cu reprezentantii misiunii Fondului Monetar International.

Acordul dintre Romania si FMI a inceput la 31 martie 2011 si este unul de tip preventiv, ridicandu-se la 3,1 miliarde DST (3,6 miliarde de euro).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#Traom management privat, #selectare management privat Tarom, #privatizare tarom, #FMI privatizare TAROM , #Management