Tarom vrea sa reduca personalul cu 10% in acest an pentru a reintra pe profit in 2015

Joi, 21 Martie 2013, ora 15:17
1650 citiri
Tarom vrea sa reduca personalul cu 10% in acest an pentru a reintra pe profit in 2015

Compania Aeriana TAROM isi propune intrarea pe profit din anul 2015, cand estimeaza un rezultat pozitiv de 92 milioane lei, precum si reducerea cu 10% a personalului pana la sfarsitul acestui an, a anuntat joi, intr-o conferinta de presa, presedintele executiv al companiei, Christian Heinzmann.

"Planul de management pe care-l prezentam astazi (joi - n.r.) prevede reintrarea pe profit incepand cu anul 2015 atunci cand profitul va fi de 92 milioane lei, cresterea acestui profit la 173 milioane lei pana in 2016, precum si cresterea numarului de pasageri si a gradului de incarcare.

De asemenea, pana la sfarsitul acestui an urmarim reducerea voluntara a personalului, in total circa 2.000 de angajati, cu 10%", a anuntat presedintele executiv al TAROM cu ocazia prezentarii planului de management al companiei, expus de noua conducere privata selectata la sfarsitul anului 2012.

In 2014 TAROM va avea o pierdere de doar 18 milioane de lei

Compania vizeaza in principal asigurarea sustenabilitatii financiare, dupa reducerea pierderilor si intrarea pe profit.

Astfel, in 2013 pierderea se va reduce pana la 143 milioane lei, fata de o pierdere estimata initial la 252 milioane lei. In 2014, pierderile companiei vor fi de doar 18 milioane lei, pentru ca din 2015 TAROM sa treaca pe profit - 92 milioane lei, iar in 2016 acesta va fi de 173 milioane lei.

In prezent, TAROM are un grad de incarcare de circa 64 -65% in conditiile in care media europeana este de circa 75%.

Actuala conducere a companiei vizeaza un grad de ocupare de 75 de procente in 2016 si un numar de 2,6 milioane pasageri transportati anual, comparativ cu 2,3 milioane cat estimeaza compania ca va transporta in 2013.

"Vrem sa introducem o noua strategie de marketing, concomitent cu un nou sistem de rute. De asemenea, vom renegocia unele slot-uri (n.r.-programe de zbor) astfel incat sa efectuam doar zboruri profitabile. Urmeaza sa uniformizam si sistemele IT, si de asemenea sa reducem personalul cu 10 procente prin programe de retragere voluntara", a explicat Christian Heinzmann.

Compania va reduce costurile prin utilizarea unui singur tip de avion

Acesta a precizat ca una din cele mai importante masuri pe care le va lua compania este uniformizarea flotei pentru zborurile internationale.

"Vrem sa uniformizam flota pentru zborurile internationale, prin inchirierea unui singur tip de aeronava, ceea ce va reduce mult costurile atat de mentenanta, cat si de training si combustibil. Probabil ca vor fi doua tipuri de aeronava, de tip jet (n.r. fara elice) pentru cursele internationale si turbo-propeller (n.r. - cu elice) pentru cursele interne ale companiei.

In maximum trei luni vom face un caiet de sarcini astfel incat sa vedem ce costuri implica acest lucru. Este posibil sa avem si un contract tip barter cu un producator de avioane, prin care acesta sa preia actuala flota, iar noi sa inchiriem de la el aceste aeronave", a spus presedintele Consiliului de Administratie TAROM, Dan Pascariu.

Printre masurile luate de companie pentru eficientizarea activitatii se mai afla si utilizarea Diviziei Tehnice pentru a atrage fonduri externe, renuntarea la operarea directa a curselor charter printr-o divizie independenta a TAROM si reorganizarea rutelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#reduceri personal Tarom, #plan management Tarom, #profit Tarom , #Rezultate financiare