Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Autoritatile romane sustin ca posibilitatea unui atentat prin intermediul TAROM e o aberatie

Autoritatile romane sustin ca posibilitatea unui atentat prin intermediul TAROM e o aberatie
Folosirea aeronavelor TAROM de care Al-Qaida pentru a organiza atentate impotriva aeroportului Heathrow din Londra este o aberatie aparuta pe fondul cresterii interesului pentru astfel de subiecte, a declarat, luni, directorul Directiei Generale Aviatie Civila din cadrul Ministerului Transporturilor, Bogdan Donciu.'Romania este auditata in ceea ce priveste securitatea aeriana de trei organisme, Organizatia Internationala a Aviatiei Civile (ICAO), de Organizatia Europeana a Aviatiei Civile (ECAC) si de Comisia Europeana, incepand din 2002. Daca eventualele deficientele semnalate prin aceste audituri nu ar fi fost respectate niciun avion romanesc nu ar mai fi zburat in afara tarii', a precizat Bogdan Donciu.

Oficialul Tarom a precizat ca pe aeroporturile din Romania functioneaza un sistem britanic de securitate. 'Nu poate fi vorba despre slaba securitate pentru ca vedeti ca suntem supracontrolati. Este o aberatie', a spus Bogdan Donciu.

Presedintele Pakistanului, Pervez Musharraf, sustine in autobiografia sa, 'In Line of Fire: a Memoir', ca Seicul Khalid Mohammed, presupusul 'creier' al atentatelor de la 11 septembrie 2001 din SUA si al multor planuri de atentate teroriste in Marea Britanie, ar fi intentionat sa atace in 2002 aeroportul Heathrow din Londra folosindu-se de avioane care plecau de pe aeroporturi europene si care apartineau unor companii aeriene din Cehia, Croatia, Polonia, Romania, Slovacia si Malta din cauza securitatii lor slabe.

Musharraf a spus ca Agentia Centrala de Informatii (CIA) a Statelor Unite ale Americii a varsat milioane de dolari in contul Pakistanului in schimbul predarii catre Washington a peste 300 de teroristi, suspectati de apartenenta la reteaua Al-Qaida, intre care si Khalid Mohammed.

Semnalul pentru ca piratii aerului sa deturneze avionul era era atunci cand se aprindea semnul luminos 'legati-va centurile de siguranta', in momentul in care aparatul de zbor urma sa aterizeze pe aeroportul Heathrow. Al-Qaida, potrivit generalului Pervez Musharraf, a ales musulmani care traiau in Europa, intre care si albi convertiti la islam, pentru a intra cu avioanele ce urmau sa fie deturnate in terminale si in instalatii de alimentare cu combustibil de pe principalul aeroport din Londra.

Rompres

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 582 ori